Nash

De Nash is een voorversterker en phono-equalizer voor elk cartridge-model. Hij is voorzien van twee phono-ingangen, één voor MC-cartridges op laag niveau en één voor MC-cartridges met middelmatig hoog niveau en MM-cartridges.

De FET-input, alle discrete componentencircuits hebben een enorm laag geluidsniveau en veel gain, waardoor een verbluffende 2,5Vrms-uitgang met 5mV op MM en 170uV op MC mogelijk is. De passieve RIAA is geïmplementeerd met zeer nauwkeurige polypropyleencondensatoren.

MC-interfaceparameters (ingangsimpedantie en MC pre-pre gain) worden ingesteld door een potentiometer vanaf het achter paneel. Ook worden MM-interfaceparameters (ingangsimpedantie en capaciteitsbelasting) ingesteld door DIP-switches vanaf het achter paneel.

De Nash is voorzien van een Bluetooth BLE-interface voor bediening en configuratie. Met een Android (en binnenkort ook iOS) app kan de gebruiker het apparaat volledig bedienen en de configuratieparameters instellen. Een uitgebreide, continu bijgewerkte pickups-database maakt de configuratie sneller en eenvoudiger.

Je bestuurt de Nash via de draaiknop op het voorpaneel, via de afstandsbediening of de speciale Android-app via Bluetooth. Werkingsgegevens worden weergegeven op een OLED-display met hoge leesbaarheid. Een menu maakt het mogelijk parameters in te stellen zoals: anti-rumble-filter, MM-ingangstrapversterking, etc.

Twee extra lijnniveau-ingangen maken de Nash tot een hub of schakelkast voor analoge bronnen, een interessante toevoeging wanneer de Nash samen met de Young MkIII wordt gebruikt om de enige analoge ingang van deze laatste volledig te benutten. Een Young MkIII-Nash-systeem kan in totaal vier analoge bronnen hebben: twee phono- en twee line-niveaus.

De prestaties van de Nash kunnen verder worden opgewaardeerd door de losse voeding te vervangen door de Van Der Graaf MkII Low Noise-voeding.

Download de Android-app om de Nash te besturen

Reviews

Specificaties

 

Uitgangsspanning: 2.5Vrms (MM, 5mV input, 55dB gain)
Ingangen: phono MC (RCA)
phono MM (RCA)
2 x lijnniveau (RCA)
externe voeding (4-polige XLR)
trigger (3,5 mm jack)
Uitgangen: gelijkgetrokken lijnniveau (RCA)
trigger pass-hoewel (jack 3.5mm)
MM gain: 55dB
60dB
65dB
MC pre-pre gain: 3dB tot 30dB
Totale MC-gain 58dB tot 95dB
MC Input-impedantie: 10 Ohm tot 50 kOhms
MM Input-impedantie: 47 kOhms
15 kOhms
MM Input-capaciteit: 0PF
100 pF
220 pF
330 pF
elke combinatie van het bovenstaande
Signaal – ruis verhouding: 85dBA (MM, 60dB gain)
78dBA (MC, 70dB gain)
Uitgangsimpedantie: 5 Ohm
Triggeringangsspanning: 5V tot 12V
Voedingsspanning: 15 VDC (voorraadadapterinvoer)
+ 5 VDC; + 15 VDC; -15 VDC (externe voedingsingang)
Energieverbruik: 4W (operationeel)
0,23 W (standby)
Afmeting: 200 x 200 x 50 mm (bxdxh)
Gewicht: netto 2kg (inclusief accessoires)
bruto 2,5 kg