Young MkIV

De Young MkIV is het nieuwste product M2Tech. De naam van de nieuwe DA-converter/hoofdtelefoonversterker is een eerbetoon aan de Canadese rockster Neil Young. Het is alweer de vierde generatie van de sccesvolle DA-converter/hoofdtelefoonversterker.

Een DAC-chip type AK4497 van Asahi-Kasei (AKM) vormt nu het hart van de compacte aluminium behuizing. De Young MkIV ondersteunt PCM- resoluties tot 768 kHz en DSD tot 22,4 MHz. Nieuw zijn ook de I2S-ingang, de analoge cinch- uitgang – naast de gebalanceerde XLR-uitgangen – en de hoofdtelefoonuitgang, die wordt gevoed door een speciale versterker die werkt in klasse AB. De decodering van MQA wordt ook ondersteund. De Young MkIV heeft weliswaar geen overvloed aan aansluitingen, maar hij kan worden gebruikt als voorversterker.

De Young IV kan met de meegeleverde afstandsbediening of via bluetooth worden bediend vanuit M2Tech’s’s apps voor iOS en Android. Hoofdontwerper Marco Manunta heeft ook de schakelingen in de voeding en in de analoge modules verbeterd. In de eindtrap bevindt zich een digitaal gestuurde analoge volumeregelaar, waarvan de positie voor elke ingang afzonderlijk kan worden opgeslagen.

De opgegeven S/R-verhouding is 122 dB. De vervorming zou niet meer zijn dan 0,0008 procent (bij 5 Volt rms output) op de gebalanceerde uitgang.

Streaming-liefhebbers zullen genieten van de hoge kwaliteit die wordt gegarandeerd door MQA ©, terwijl smartphonegebruikers zullen profiteren van Bluetooth en Bluetooth aptX ©.

M2Tech heeft MQA gebruikt om het afspelen en streamen van masterkwaliteit te ondersteunen. MQA is een innovatief coderingsalgoritme dat de originele opname vangt; ‘Vouwt’ het bestand naar een kleiner formaat voor eenvoudig streamen of downloaden; en verifieert het bestand wanneer het wordt afgespeeld op een MQA-apparaat.

De prestaties van de Younk MkIV kunnen verder worden opgewaardeerd door de losse voeding te vervangen door de Van Der Graaf MkII Low Noise-voeding.

(Binnenkort beschikbaar voor IOS)

Specificaties

Ingangen: analoog single-ended (RCA)
S / PDIF (RCA)
AES / EBU (XLR)
Optisch (Toslink)
USB 2.0 high speed
Bluetooth ©
I2S (HDMI, PS Audio standard)
Uitgangen: analoog gebalanceerd (XLR)
analoog singel-ended (RCA)
trigger (jack 3,5 mm)
Voorbeeldfrequenties: PCM 44.1kHz tot 768kHz
DoP 64X tot 256X
Native DSD 64x tot 512x
PCM resolutie: 16 bits tot 32 bits
Signaal – ruis verhouding: 122dBA (single-ended & gebalanceerd)
THD + N: 0.0008% @ 5Vrms uit gebalanceerd
Uitgangsspanning: 2.5Vrms of 5Vrms (single-ended)
5Vrms of 10Vrms (gebalanceerd)
5.5Vrms of 10Vrms (hoofdtelefoon)
12VDC (trigger)
Uitgangsimpedantie: 100 Ohm (single-ended)
200 Ohm (gebalanceerd)
Ingangsimpedantie: 47 kOhms (analoog)
75 Ohm (SPDIF)
110 Ohm (AESEBU)
100 Ohm (I2S)
Voedingsspanning: 15VDC
Energieverbruik: 5,7W (operationeel)
0,15 W (standby)
Afmeting: 200 x 200 x 50 mm (bxdxh)
Gewicht: netto 2kg (inclusief accessoires)
bruto 2,5 kg