Neodio is een initiatief van de Franse elektronicus Stéphane Even, die in 1988 zijn eerste versterkers bouwde. Wat hem toen al opviel is dat elektronische circuits zich maar zelden gedragen zoals je zou verwachten, en dat het klinkend resultaat vaak van onverwachte details bleek af te hangen. Genoeg stof om mee aan de slag te gaan. Dat is dan ook precies wat hij deed. Dertien jaar later had Even zijn ideeën zo uitgewerkt dat zijn producten werkelijk iets zouden toevoegen. En dat doen ze: daar zijn we van overtuigd.

Stéphane Even bouwt een bijzonder overzichtelijk programma met een cd-transport, een DAC, twee cd-spelers en versterkers in standaard- en Signature uitvoeringen.
Met Neodio combineert Even zijn wetenschappelijke aanpak van de fenomenen die hij al vroeg vaststelde met een innovatief design en een industriële constructiekwaliteit.

Al zijn producten worden gekenmerkt door een optimale beheersing van ongewenste resonanties. De Signature cd-speler en versterkers uit het programma beschikken daartoe bijvoorbeeld over een 7mm dik, uit meerdere lagen opgebouwd chassis dat ook de laatste ongewenste trillingen elimineert. Voor de behuizingen kiest Even voor hoogwaardig geborsteld aluminium en perspex, een materiaal dat onder meer ingezet wordt om magnetische koppelingen tussen in- en uitgangen te minimaliseren.
En de stijl? Die is Frans: elegant en eenvoudig, met een interface die biedt en in niets te veel is.

Gebouwd voor het leven, ontworpen voor muziek.

“Once again, it’s in that happy place, with the detail of a dCS the naturalness of a Wadia, the stage width of an Esoteric and the bounce of a Naim. The Neodio CD NR 22 manages to mix the best of these without sacrificing the whole.
Hifi Plus

Neodio NR 22 HD Cd-speler

De nieuwste CD-speler van Neodio is de NR 22HD. Deze CD-speler heeft hetzelfde speelmechanisme en [...]

Neodio Origine CD-speler

De Origine CD-speler van Neodio is een flagship CD-speler met digitale converter en heeft [...]