Mastersound Monoblok 300B Monoblok 845 en PF100

Mastersound – Eindversterkers: Kracht en elegantie op het hoogste niveau!

Momenteel biedt Mastersound verschillende eindversterkers:
De modellen 300B monoblok en 845 monoblok met twee 300B en 845 triodes per kanaal evenals de monoblokken PF100 met elk 4 stuks 845 triodes per kanaal met een vermogen van bijna 100 W Klasse A !!!
Alle eindversterkers zijn parallel geschakeld, waardoor er een hoog vermogen bereikt is. De 300B monoblokken werden voor het eerst aan het publiek voorgesteld in 2003 op de CES in Las Vegas, waar ze onmiddellijk het “object van verlangen van vele bezoekers” werden!

In 2015 werd de nieuwste versie van deze uitzonderlijke versterker gepresenteerd. Voor senior partner Cesare Sanavio was dit project een speciale uitdaging. Het doel was om de optelsom van alle ervaringen uit de projecten van de afgelopen jaren op te nemen in de ontwikkeling van deze versterkers – en het is gelukt!

De 300B monoblocks weten een hoog vermogen te genereren, ongeveer 30 Watt per kanaal. Toch zijn de afmetingen en het gewicht van de versterker (elk 30 kg) in de waarste zin van het woord nog steeds aanvaardbaar.
Elke poging om het geluid en kwaliteit onder woorden te brengen, zal de versterker altijd nog te kort doen.
Luisteren is een ervaring.

In vermogen gaan de 845 een stap verder, maar zoals altijd zijn er liefhebbers voor de 300B of de 845 buis. Visueel iets bijzonders, daar zal vriend en vijand het over eens zijn.
Het kwaliteitsgevoel is door de gekozen materialen, alsook de naadloze aansluiting van de massieve notenhouden delen, Italiaans vakmanschap en engeneering. De oplichtende 845 buis wordt nog eens extra versterkt door het spiegelende resultaat van de roestvrijstalen platen.
De massieve luidsprekeraansluitingen kunnen in 4 of 8 Ohm aangesloten worden. De keuze om de aanslutingen aan de behuizing te koppelen, is zowel ultra stevig en geeft de minste verstoringen in het signaal.

Om de bias/ruststroom in te stellen is gekozen voor een toegankelijk systeem; minuscule gaatjes in de rvs afdekplaat, maakt het audioleven makkelijk.

Wanneer u aan de 50 Watt niet voldoende heeft, zijn de 845 monoblokken verkrijgbaar als PF100. Deze bijzondere uitvoeringen leveren 100 Watt in klassse A.

De gebruikte buistypes zijn een aanvulling op de klassieke voorversterkerbuizen ECC82 en 6SN7 de eindversterkerbuizen EL34, 845 en 300B.

Door zich te concentreren op dit soort buizen, is langdurige beschikbaarheid voor vervangende apparatuur tegen redelijke courante prijzen
gegarandeerd. Tegelijkertijd krijgt de geïnteresseerde klant een breed spectrum aan verschillende geluidskarakteristieken.
Naast de klassieke single-ended circuittechnologie zonder negatieve feedback in combinatie met de interne uitgangstransformatoren, worden de Mastersound-versterkers gekenmerkt door verdere eigen ontwerp kenmerken. Dus alle chassis zijn gemaakt van hoogwaardige, niet-magnetische staalplaten. De bedieningsknoppen zijn gemaakt van  massief metaal. Alle bronapparaten zijn verbonden via hoogwaardige cinch-bussen, die afzonderlijk op de behuizing worden geschroefd.

Het schakelen van de ingangen vindt plaats via relais, die zich direct achter de ingangen bevinden. Dankzij de massieve luidsprekeraansluitingen kunnen alle gangbare kabelschoenen of luidsprekerpluggen betrouwbaar worden aangesloten. Op deze manier vinden hoogwaardige verbindingskabels ook stevig vasthouden en veilig contact.

Hoewel – terecht – veel wordt besproken over het geluidbeïnvloedende effect van verschillende buistypen, zijn het echter de uitgangstrafos die uiteindelijk de prestaties van een buizenversterker bepalen.

De transformatoren zijn verreweg de meest complexe componenten in de gehele versterker. Ze zitten tussen de eindbuizen en de luidsprekeraansluitingen. Elk eerder door de schakeling gegenereerd muzieksignaal moet door vele meters verweven wikkelingen van de uitgangstransformatoren gaan, voordat het de luidsprekeraansluitingen bereikt. Om vervolgens dan de luidsprekers over een relatief korte afstand te bereiken. Iedereen die ervaring heeft met verschillende luidsprekerkabels, zal zich gemakkelijk realiseren dat de enorme kabellengtes èn kwaliteitsverschillen binnen een transformator niet zonder effect op het geluid zijn.

Het is echter niet de lengte van de kabel, maar de speciale wikkelingstechnologie en de geometrie van de transformatorbladen, die het transmissiegedrag van de uitgangstransformator bepalen. De structuur van de transformatoren volgt niet alleen fysieke wetten of exacte cijfers. Het is eerder de jarenlange ervaring van de transformatorbouwer, die een goede transformator tot een zéér goede transformator maakt.

Mastersound gebruikt in haar versterkers uitsluitend transformatoren uit eigen huis. De productie vindt 100% bij Mastersound zelf plaats. De basis voor dit werk is gemaakt door senior chef Cesare Sanavio. Toen de renaissance van buizenversterkers begon in de jaren 1990, had hij al tientallen jaren ervaring opgedaan in de productie van transformatoren in de industrie. Ondertussen heeft zijn zoon Luciano de verantwoordelijkheid voor de technologie bij Mastersound overgenomen en zet hij de traditie voort.

De ruststroombalans is op de modellen BoX, DueUndici en DueVentie automatisch uitgevoerd door het ingebouwde Autobias-circuit. Voor alle andere versterkers zijn de instelpotentiometers gemakkelijk toegankelijk via gaten in de afdekplaat.

Testaansluitingen aan de achterkant maken de aansluiting van een voltmeter mogelijk, zodat de aanpassing voor elke buis snel en betrouwbaar kan worden uitgevoerd. Een softstartcircuit zorgt voor een zachte opstart van de buizen.

De houten wangen van de apparatuur zijn gemaakt van lang oud notenhout.

Afhankelijk van het verzoek van de klant kan de afwerking walnoot-natuurlijk zijn met een mat oppervlak of bestaan uit zwarte pianolak. Speciale kleuren zijn ook mogelijk.

Alle Mastersound-producten worden gekenmerkt door een hoge productiekwaliteit. Verbonden met het tijdloos elegante Italiaanse ontwerp, zijn ze een bijdrage aan het interieur, zelfs wanneer ze zijn uitgeschakeld.

Uiteindelijk zorgt het tijdloze ontwerp van de apparaten, samen met massieve notenhouten zijpanelen voor een langdurige hoorrelatie.