Gryphon Audio Logo

Diablo 120

Het concept van een geïntegreerde versterker die dezelfde ethos, muzikale en sonische kwaliteiten belichaamt als het meest esoterische aanbod van Gryphon Audio Designs, maar voor een fractie van de kosten, is duidelijk een aantrekkelijke propositie en door de toegewijde toewijding van het Gryphon-team, de geïntegreerde versterker is volwassen geworden als een serieuze, gerespecteerde High End-component die de legendarische Gryphon-prestaties en -styling naar een nieuw niveau van betaalbare kosten en gebruiksgemak brengt.

Al in april 2009 introduceerde Gryphon de originele Atilla, voortbouwend op de indrukwekkende reputatie van het merk als een pionier in het ontwerpen van niet verontschuldigende geïntegreerde versterkers die bestand zijn tegen de beste afzonderlijke componenten van de concurrentie.

Het Franse tijdschrift Haute Fidelité noemde het een ”Best Buy”. Het Australische hifi-magazine plaatste het “Easily up there with the very best”’ en het Britse tijdschrift Hi-Fi Choice noemde de Gryphon Atilla gewoon één van de allerbeste geïntegreerde versterkers die er zijn. ”

Continue in productie zijnde tot 2016, had de Atilla een lange looptijd die uitzonderlijk is in High End-audio. (Helaas is de levensduur over het algemeen een over het hoofd gezien en ernstig ondergewaardeerde eigenschap.)

In de tussentijd heeft Gryphon grote vooruitgang geboekt op het kritieke gebied van circuittopologie en onderdelenontwerp en -selectie met de evolutie van het nieuwste van het nieuwste, “cost no object” Pandora voorversterker en Mephisto eindversterker.

Nu, sterk afhankelijk van onze ervaring met deze compromisloze componenten op referentieniveau, presenteert Gryphon Audio Designs met trots de volgende generatie Atilla: de Gryphon Diablo 120.

Gryphon Diablo 120 straalt tijdloze elegantie en schoonheid uit, geïnspireerd door de unieke visie van Gryphon oprichter en CEO Flemming E. Rasmussen.

Geïntegreerde grootheid

De ingetogen styling en krachtige lijnen van het satijnzwarte chassis van geborsteld aluminium en de glimmende zwarte acrylfrontplaat vertegenwoordigen een uitstekende mate van pasvorm en afwerking, uitzonderlijke audio-finesse en een gevoel van onbeperkte kracht allemaal op één chassis.

De behuizing, bestaande vergrendelde blokken van vlekkeloos acryl en diep geborsteld en geanodiseerd aluminium, is trouw aan de veelgeprezen Gryphon huisstijl, een complexe samenstelling van contrasterende hoeken en vlakken dat zowel geruststellend complex als indrukwekkend solide is.

Volledig gebouwd in de Deense onderzoeks- en ontwikkelings- en productiefaciliteit van Gryphon, erft de Diablo 120 de dual-mono circuits, ultrakorte signaalweg, zwaar vergulde printplaten, minimale interne bedrading, hoogkwalitatief verguld en PTFE-geïsoleerd contact aansluitingen en gepatenteerde luidspreker aansluitingen die worden gebruikt in onze vlaggenschipmodellen. Alleen de beste audiofiele componenten zijn geselecteerd op basis van inspannende, uitgebreide audities voor geluidskwaliteit, thermische stabiliteit en betrouwbaarheid op lange termijn. De draadgewonden emitterweerstanden in de originele Atilla-uitgangstrap zijn voor Diablo 120 geüpgrade naar niet-inductieve typen.

De nauwgezette aandacht voor elektrische en mechanische aarding, typerend voor Gryphon’s top-of-the-line-design, is hier eveneens even duidelijk aanwezig.

 

De Diablo 120 geïntegreerde versterker is in wezen twee onafhankelijke mono-apparaten voor minder overspraak en minimale interkanaalinteractie. De enige dingen die elektrisch worden gedeeld tussen kanalen zijn de beroemde Holmgren-toroïdale transformator en AC-stroomkabel.

De op maat gemaakte transformator van 1.300 VA voegt aanzienlijk gewicht toe met discrete secundaire wikkelingen voor de linker- en rechterkanalen. Elk kanaal wordt gevoed door zijn eigen 60.000 μF condensatorbank.

Het uitgangsvermogen van de Diablo 120 is 20% groter dan dat van de originele Atilla: 2 x 120 W (8Ω), 2 x 240 W (4Ω), 2 x 440 W (2Ω). Consistente toename van het uitgangsvermogen wanneer de impedantie wordt gehalveerd, is een betrouwbare indicator voor een uitzonderlijk hoog stroomverbruik, net zoals de buitengewone brede audiobandbreedte, 0,1 Hz tot 250 kHz (-3 dB), een teken is van extreme stabiliteit. Het oppervlak van het koellichaam is ook verhoogd om te voldoen aan de toename van het uitgangsvermogen.

Met twee paar Sanken-transistoren kan de Diablo 120 moeiteloos moeilijke luidsprekerbelastingen aandrijven zonder de minste zweem van spanning.

Het Diablo 120 circuit maakt gebruik van nul globale negatieve feedback en een unieke microprocessor gestuurde passieve demper voor de meest transparante volumeregelaar ooit bedacht. Ongeacht het geselecteerde niveau plaatst de 46-traps relaisverzwakker maximaal zes weerstanden in het signaalpad voor ultieme sonische zuiverheid.

Vinyl en digitale opties

Bij de oorspronkelijke aankoop of als de behoefte zich op een later tijdstip voordoet, kan de Gryphon Diablo 120 worden uitgerust met een speciaal ontworpen Gryphon DAC PCM / DSD-module op basis van de innovatieve, bekroonde Gryphon Kalliope digitaal / analoog-omzetter.

De module voegt vier digitale ingangen toe (USB, gebalanceerde AES / EBU 115 Ω, TOSLink optisch en BNC S / PDIF 75 Ω). Via USB kan de Diablo 120 DAC-module zowel PCM tot 32-bit / 384 kHz als DSD verwerken (op Windows OS tot DSD512, op Mac OS tot DSD128, op Linux OS tot DSD128 DoP); via BNC S / PDIF en AES / EBU-ingangen tot 192 kHz / 32-bit PCM en via TOSLink tot 96 kHz / 24-bit PCM. De compatibiliteit van de verschillende ingangen kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Deze toekomstbestendige digitale module is klaar voor elk huidig ​​of te verwachten digitaal formaat met hoge resolutie.

In de beste Gryphon-traditie biedt de Diablo 120 ook het alternatief voor een uitzonderlijke MM / MC-phonostage voor de toegewijde liefhebbers die blijven genieten van de muzikale schatten die zijn geëtst in de groeven van de langspeelbare, zwarte vinylschijf.

Stijl en gebruiksgemak

Een groot, grafisch vacuüm fluorescerend beeldscherm wordt gebruikt in plaats van een meer conventioneel LED-teken display om ruimte te bieden voor meer informatie en een groter, gemakkelijker leesbaar lettertype. Het royale display en uitgebreide regelcircuits worden onafhankelijk van elkaar aangedreven via een afzonderlijke, geïsoleerde transformator om elk risico op geluidsoverlast te voorkomen. Alle bedieningselementen op het voorpaneel zijn aanraakgevoelig (capacitieve bediening).

Exclusieve functies

De Diablo 120 biedt een gebalanceerde en vier single-ended ingangen, een uitgebreid menu met configuratie-opties (vier helderheidsniveaus, door de gebruiker gedefinieerde start- en maximumvolume-instellingen, individuele bronlabels met acht tekens en een speciale en elektrisch geïsoleerde A / V-bypassfunctie voor compromisloze integratie met een meerkanaals audiosysteem.

Bedien gemak

Alle functies zijn toegankelijk vanaf het voorpaneel of de opvallende afstandsbediening. Er zijn dus geen mechanische onderdelen die verslijten of luidruchtig worden.

De Diablo 120-missie

Gryphon Diablo 120 brengt muziek met ongewone evenwichtigheid en uitzonderlijke subtiliteit en definitie over. Bliksemreflexen worden gecombineerd met harmonische rijkdom, articulatie en verfijning om een ​​weelderig geheel te creëren dat zeer comfortabel is om naar te luisteren gedurende langere perioden, zelfs op realistische niveaus.

Gryphon Diablo 120 biedt een uniek niveau van muzikaal enthousiasme en energie die nog vele jaren zal bevredigen en verheugen.

Kenmerken

 • Waarheidsgetrouwe Dual Mono-configuratie
 • Geen negatieve feedback
 • Microprocessorgestuurde 46-staps relaisvolumeverzwakker voor de beste sonische prestaties met slechts maximaal 6 weerstanden in serie met signaal op alle niveaus
 • Optionele MM / MC-module met phonostage
 • Eén optionele module kan worden geïnstalleerd op het moment van aanschaf of later, hetzij de phonostage of de DAC
 • Optionele DAC PCM / DSD-module met één USB, 1 BNC S / PDIF, 1 AES / EBU en 1 optische ingang
 • Digitale formaten. USB: PCM: 44,1 kHz, 48 kHz, 88,2 kHz, 9 6 kHz, 176,4 kHz, 192 kHz, 352,8 kHz en 384 kHz tot 32-bit.
 • USB: DSD (DoP); DSD64 (2,822 MHz, 3,072 MHz), DSD128 (5,644 MHz, 6,144 MHz).
 • USB Native DSD: DSD256 * (11.2896 MHz) en DSD512 * (22.5792 MHz) (momenteel DSD256 en DSD512 alleen op Windows OS)
 • BNC S / PDIF en AES / EBU digitale ingangen: tot192 kHz / 32-bit
 • TOSLink: tot 96 kHz / 24-bit
 • Ultrakort kort signaalpad
 • Minimale interne bedrading
 • Twee tot vierlagige printplaten tot 70μm koper
 • Dual Mono Holmgren ringkerntransformator
 • PCB-gemonteerde sockets elimineren de bedrading en verkorten het signaalpad

 

 • Vergulde, Swiss Neutric XLR-aansluitingen voor één gebalanceerde bron
 • Vergulde phono-contactdozen met Teflon-isolatie voor vier ingangen en één tapuitgang
 • Vaste AV-doorvoer voor compromisloze integratie met surround-voorversterker
 • Grafisch vacuüm fluorescent display met groter lettertype voor betere leesbaarheid
 • Instelbare display-intensiteit (100%, 75%, 50%, 25%, Uit)
 • 12VDC-linkingang en -uitgang
 • Upgrade van flash-geheugen via Key-Fob
 • Niet-invasief beschermingssysteem
 • Infrarood afstandsbediening
 • EU CE-goedkeuring
 • Stroomverbruik in stand-by <0,5 W
 • Uitgangsvermogen: 2 x 120 W (8Ω), 2 x 240 W (4Ω), 2 x 440 W (2Ω)
 • Uitgangsimpedantie: 0,030W
 • Bandbreedte (-3 dB): 0,1 Hz tot 250 kHz
 • Voedingcapaciteit: 2 x 60.000 μF
 • Versterking: +38 dB
 • Ingangsimpedantie, gebalanceerd (20-20.000 Hz): 20 kW
 • Ingangsimpedantie, single-ended (20-20.000 Hz): 8 kW
 • Ontworpen en gebouwd in Denemarken