Gryphon Audio Logo

Diablo 300

Bijna tien jaar geleden bracht de Gryphon Diablo een vernieuwde geloofwaardigheid en eerbiedwaardigheid voor de bescheiden geïntegreerde versterker. Voorheen het object van wijdverspreide minachting van audiofielen, werd het volledige potentieel van de geïntegreerde versterker eindelijk gerealiseerd in de Gryphon Diablo, zo ver zijn tijd vooruit dat het – met typische Gryphon levensduur – de absolute referentie bleef in zijn klasse voor een volledig decennium.

Gryphon Diablo is misschien wel de meest populaire high-end geïntegreerde versterker aller tijden. Ondanks de verkoop van duizenden eenheden, is de virtuele afwezigheid op de tweedehandsmarkt een betrouwbare indicator voor de extreme loyaliteit van Diablo-bezitters.

Nu maakt de Gryphon Diablo plaats voor de Gryphon Diablo 300, een gerevitaliseerde iteratie van de technologieën en componenten waardoor het de meest bekroonde high-end geïntegreerde versterker ter wereld is geworden.

Griphon Diablo van 2005 – 2016

Diablo bewonderd 

Bij het updaten van de Diablo stond het technische team van Gryphon voor een aanzienlijke uitdaging. Naast Product van het jaar-prijzen, waaronder Lyd & Bilde (Noorwegen), 6 Moons.com (VS) en Haute Fidelité (Frankrijk), zijn veel van de meest kritische professionele luisteraars geïnspireerd tot uitbundige lof, zoals deze suggestieve wending van de zin in Hi Fi Choice (UK): ”Sounds like God’s own stereo.”

En er zijn er nog veel meer:
“Ultimately, Gryphon’s Diablo is a contradiction in terms, because the sound it makes is truly Angelic.”  – Australian Hi Fi

“Spectacular design and equally spectacular sound quality. An ultra-cool potent amplifier for demanding loudspeakers and demanding listeners.” – Lyd & Bilde (Noorwegen)

“The phenomenal level of resolution, detail retrieval, ambience recreation and dynamics this amplifier is capable of.” – 6mooms.com

De originele Diablo vond ook zijn weg naar de pagina’s van de reguliere pers, waar de Sydney Morning Herald (Australië) het volgende aanprees: “exceptional sound quality, even when driving speakers other amplifiers have found difficult to handle.”

Breng het verder

Gelukkig had de Gryphon-crew tijdens het ontwerpen van de Diablo 300 de luxe en het voorrecht om zwaar te kunnen putten uit concepten, componenten en technologische doorbraken die ontstonden tijdens de evolutie van de veelgeprezen Gryphon Pandora voorversterker en Mephisto eindversterker.

De ultratransparante volumematige demper-topologie maakt volledig gebruik van de twee gebalanceerde ingangen. In tegenstelling tot de overgrote meerderheid van volumeregelaars in vaste toestand die vaak tientallen weerstanden in het signaal pad introduceren, gebruikt de Diablo 300 niet meer dan twee voor elke gegeven niveau-instelling.

De extreme breedbandfrequentiereactie van de Diablo 300 loopt van 0,5 Hz tot 350 kHz en zijn enorme vermogen van 300 Watt (8 Ohm) levert een aanzienlijke toename op ten opzichte van de originele Diablo. Dankzij de extreem hoge stroomopbrengst van de Diablo 300 kan het zijn output verdubbelen tot 600 watt bij een belasting van 4 Ohm en een stevige 950 watt leveren in 2 ohm.

Zoals deze cijfers bevestigen, blijft de Gryphon Diablo 300 rotsvast wanneer hij wordt geconfronteerd met zelfs de meest venijnige reactieve luidsprekerbelastingen.

Diablo 300 onderhoudt een capaciteit van het vermogen reservoir van 68.000 microFarad en maakt gebruik van lokale actieve shuntregelaars voor superieure ruisonderdrukking in vergelijking met de Zener diode gereguleerde laagspanningsbronnen van de originele Diablo.

 

Omdat het zonder negatieve feedback werkt, vermijdt de Gryphon Diablo 300 zowel de intrinsieke tijdsvertraging die wordt veroorzaakt door het verzenden van het outputsignaal naar de ingang voor een vergelijkende lus en de resulterende intermodulatie-vervorming tussen tijd-offset signalen.

Verdere hoogtepunten zijn onder meer massieve, overkill voedingen, geavanceerde A/B bias, hoge klasse audiofiele componenten door en door, gemonteerd op dual-en vierlagige printplaten gebaseerd op militaire specificaties met vrijwel geen punt naar punt bedrading.

Diablo 300 maakt gebruik van nieuwe, pre-driver transistors met lage capaciteit en verhoogde stroom in de fase van spanningsamplificatie voor langere bandbreedte en verhoogde draaisnelheid. De draadgewonden emitterdiodes in de originele Diablo-uitgangstrap zijn geüpgraded naar niet-inductieve typen.

De voedingen voor verschillende versterkingstrappen maken alleen gebruik van polypropyleen koppelcondensatoren parallel aan hoogwaardige elektrolytische condensatoren.

Om warmte af te voeren die wordt gegenereerd door de toegenomen kracht van de Diablo 300, is het apparaat uitgerust met tweemaal zoveel koelers als zijn voorganger. De uiterst efficiënte rangschikking van de koelers is slim geïntegreerd in de buitenkant voor een stijlvol statement welke de Diablo 300-architectuur ver voorbij het rijk van de niet-onderscheidende laboratoriumstyling van veel High End-audiocomponenten tilt.

Vinyl en digitale opties

Bij de oorspronkelijke aankoop of als de behoefte zich op een later tijdstip voordoet, kan de Gryphon Diablo 300 worden uitgerust met een speciaal ontworpen Gryphon DAC PCM / DSD-module op basis van de innovatieve, bekroonde Gryphon Kalliope digitaal / analoog-omzetter. De module voegt vijf digitale ingangen toe (USB, gebalanceerde AES 115 O, optische en dubbele S / PDIF 75 O). USB kan zowel PCM tot 32-bit / 384 kHz als DSD verwerken (Windows OS tot DSD512, Mac OS tot DSD128, Linux OS tot DSD128 DoP).

De resterende digitale verbindingen kunnen PCM tot 24-bit / 192 kHz aan.

Deze toekomstbestendige digitale module is klaar voor elk huidig ​​of te verwachten digitaal formaat met hoge resolutie.

En in de beste Gryphon-traditie biedt de Diablo 300 de mogelijkheid van een uitzonderlijke MM / MC-phonostage voor de toegewijde liefhebbers die blijven genieten van de muzikale schatten die zijn geëtst in de groeven van de langspeelbare, zwarte vinylschijf.

Stijl en gebruiksgemak

Ondanks zijn omvang en gewicht, stralen het frame van satijnzwart, geborsteld aluminium en de glanzende zwarte acrylplaat van de Gryphon Diablo 300 luxueuze elegantie uit die elk interieur zal verbeteren. Vorm en functie komen samen omdat het niet-magnetische, niet-resonante chassis en geïsoleerde voedingen voor de voor- en eindvermogens stadia en de controle- en displayfuncties, beschermen tegen interferentie.

De Gryphon Diablo 300 wordt bestuurd via een intuïtief eenvoudige aanraakgevoelige gebruikersinterface op het voorpaneel en een op software gebaseerd menuweergave waarmee de eigenaar de belangrijkste functies kan aanpassen. Toekomstige software-updates kunnen worden geïnstalleerd via het flash-geheugen wanneer ze worden ontwikkeld.

Een groot alfanumeriek Vacuum Fluorescent Display vertoont prominent de naam van de actieve input en de huidige volume-instelling. Persoonlijke input bronnamen tot maximaal acht tekens lang kunnen worden toegewezen in het display.

Exclusieve functies

Diablo 300 heeft een full-range subwooferuitgang en voor gebruik in een surround-opstelling, zonder de stereoprestaties van de Diablo 300 in gevaar te brengen, kan de Diablo 300 via de AV-doorvoer de twee hoofdkanalen aandrijven zonder dat het systeem opnieuw moet worden bedraad of opnieuw gekalibreerd om te schakelen tussen stereo en surround-bediening.

Diablo 300 kan worden geconfigureerd voor automatische niveaubewaking van ingangen om de oren en apparatuur van de eigenaar te beschermen bij het schakelen tussen bronnen met verschillende uitgangsniveaus. De volumeregelaar is gekoppeld aan de mute-bediening om te voorkomen dat het volume toeneemt terwijl het mutingcircuit actief is. Dit elimineert het risico van luidsprekerschade door onbedoelde overbelasting.

Voor verdere bescherming kunnen een vast startniveau en een vast maximumniveau worden geselecteerd in het Diablo 300-instelmenu.

Een intelligent, niet-invasief beveiligingssysteem bewaakt voortdurend de operationele status en sluit, in het onwaarschijnlijke geval van een probleem, snel en veilig af om uw investering te beschermen.

Op maat gemaakte Gryphon-luidsprekeraansluitingen accepteren gestripte luidsprekerkabel, spades of banaanstekkers voor een strakke, betrouwbare aansluiting en 12V DC-link in- en uitgangen zijn voorzien voor integratie met een domoticasysteem.

Bedien gemak

Alle functies zijn toegankelijk vanaf het voorpaneel of de opvallende afstandsbediening. Er zijn dus geen mechanische onderdelen die verslijten of luidruchtig worden.

In de woorden van HiFi + (UK):
“The remote is one of the very best I have tried, a long, slim metal design that enables you to get where you want to be quickly and completely intuitively. It is an object lesson in uncluttered clarity and it makes the amplifier a joy to control.”

De Diablo 300-missie

Enorme reserves van puur, stabiel vermogen zorgen voor snelheid, precisie, autoriteit, moeiteloze weergave van dynamische contrasten en een betoverende natuurlijke ervaring van de emotionele eb en vloed van elke muziekstijl.

Zoals enkele audiocomponenten houdt Gryphon Diablo 300 muzikale strengen en lagen verschillend en toch samenhangend, omdat het tijdloze kunst en artisticiteit bij je thuis brengt.

Kenmerken

 • 2 x 300 W (8Ω), 2 x 600 W (4Ω), 2 x 950 W (2Ω)
 • Waarheidsgetrouwe Dual Mono-configurati
 • Geen negatieve feedback
 • Microprocessorgestuurde 43-staps volledig gebalanceerde relaisvolumeverzwakker voor de beste sonische prestaties op basis van een minimalistisch van ultraprecisie-weerstanden
 • Ultrakort kort signaalpad
 • Minimale interne bedrading
 • Militaire specificatie. dubbellaagse en vierlagige printplaten met koperen sporen van maximaal 105 micron
 • Dual Mono Holmgren torusvormige transformator met vacuüm behandelde kern en wikkelingen om mechanische ruis vrijwel te elimineren
 • PCB-gemonteerde sockets elimineren de bedrading en verkorten het signaalpad
 • Nieuwe, snelle, discrete single-ended klasse A-invoerbuffer voor de best mogelijke sonische prestaties
 • Vergulde Swiss Neutrik XLR-aansluitingen voor twee gebalanceerde bronnen
 • Vergulde phono-aansluitingen met Teflon-isolatie voor 3 ingangen en 2 uitgangen
 • Vaste AV-doorvoer voor compromisloze integratie met surround-voorversterker
 • Input level matching om abrupte niveauveranderingen te voorkomen

 

 • Groot vacuüm fluorescent display voor eenvoudige leesbaarheid
 • Instelbare displayverlichting (100%, 75%, 50%, 25%, Uit)
 • Aanraakgevoelige toetsen op het voorpaneel
 • Optionele MM / MC-phonostage-module
 • Optionele PCM / DSD DAC-module met één USB-, 2 x SPDIF-, 1 AES- en 1 optische ingang
 • 12V DC-linkingang en -uitgang
 • Upgrade van flash-geheugen via sleutelhanger
 • Lokale shuntregelaars voor optimale ruisonderdrukking
 • Niet-invasief beschermingssysteem
 • Infrarood afstandsbediening
 • Ingang voor externe infraroodontvanger
 • Standaard stroomverbruik: minder dan 0,5 W, conform de nieuwste EU-normen
 • EU CE-goedkeuring
 • Uitgangsvermogen: 2 x 300 W (8Ω), 2 x 600 W (4Ω), 2 x 950 W (2Ω)
 • Uitgangsimpedantie: 0,019 Ω
 • Frequentiebandbreedte (-3 dB): 0,1 Hz – 350 kHz
 • Voedingcapaciteit: 2 x 68.000 microFarad
 • Versterking: +38 dB
  SUB uitgangsversterking: +12 dB
 • Ingangsimpedantie, gebalanceerd (20 Hz – 20 kHz): 40 kΩ
 • Ingangsimpedantie, single-ended (20 Hz – 20 kHz): 20 kΩ
 • Ontworpen en gebouwd in Denemarken