Gryphon Audio Logo

CD zoals je altijd wist dat het zou kunnen zijn

Gryphon Audio Designs heeft een ongeëvenaard trackrecord voor innovatie in High End-audio. Op het gebied van het ontwerp van een CD-speler begint het verhaal met Gryphon’s allereerste digitale broncomponent aan het einde van het vorige millennium. Met de Gryphon CDP-1 CD-speler zijn de  sonische verbeteringen die worden geboden door upsampling aan de wereld geïntroduceerd, een technologie die nu alomtegenwoordig is in digitale audio.

De opvolger van de CDP-1, Gryphon Adagio, nam de digitale muzikaliteit naar het volgende niveau met asynchrone 24-bit / 96 kHz sample rate conversie. Na verdere verfijning van deze technologie in de Gryphon Mikado, vormde de implementatie van 32-bit / 192 kHz upsampling in de veelgeprezen Gryphon Mikado Signature opnieuw een gigantische sprong voorwaarts, opnieuw baanbrekend en een baanbrekend pad voor anderen om te volgen.

De Gryphon Scorpio S front-lade CD-speler heeft veel gelijkenis met het vlaggenschip Gryphon Mikado Signature en biedt een opvallend uiterlijk ontwerp en bouwkwaliteit om te voldoen aan zijn geavanceerde technologieën en buitengewone niveau van muzikale rijkdom, helderheid en soul.

Toewijding en toewijding

Gryphon Scorpio S speelt een compact disc af. Punt. Het speelt geen videoschijven van welke aard dan ook, en het speelt ook geen enkele van de zogenaamde “hoge resolutie” audioformaten.

Gryphon Scorpio S is zonder verontschuldiging ontworpen met een gerichte toewijding voor de compact disc, omdat deze gerichte benadering Gryphon Audio Designs in staat stelt al hun middelen en expertise in te zetten om het volledige, onbelemmerde muzikale potentieel van het afspelen van een cd te ontgrendelen.

Gryphon Scorpio S onthult meer van de verborgen schatten in je CD-verzameling dan enige andere speler, “universeel” of anderszins, tot aan en ver buiten zijn prijsklasse. Dat is de enige missie.

Digitale integriteit

Op basis van uitgebreide luistersessies in de zoektocht naar de best beschikbare digitaal-naar-analoog conversie-technologie zonder rekening te houden met kosten of andere externe overwegingen, heeft de Gryphon Scorpio S gebruikt gemaakt van een Asahi Kasei Microsystems Delta-Sigma DAC van de veelgeprezen ontwerpers van ‘s werelds beste professionele A- to-D en D-naar-A converters.

De geavanceerde DAC in het hart van de Gryphon Scorpio S levert een belangrijke bijdrage aan de moeiteloos natuurlijke weergave van een driedimensionaal geluidsbeeld met uitzonderlijke timing en superscherpe details.

In het belang van het van het puurste, meest onvervalste geluid dat mogelijk is eruit halen, worden timingkwesties aangepakt met twee onafhankelijke, speciaal ontworpen, temperatuur gecompenseerde kristaloscillatoren die nauwkeurig zijn tot meer dan vijf delen per miljoen.

De baanbrekende upsampling-technologie van Gryphon verlaagt de filtervereisten aan de analoge zijde van de D / A-omzetter aanzienlijk door het spectrum van kwantisatieruis (aliasing) op en af ​​te schuiven van het bereik waarin dit het schadelijkst is, zodat de bovenste hoekfrequentie van de digitale anti-aliasing filter meer dan vier keer dat van de standaard 44.1 kHz samplefrequentie is.

 

Ondanks beweringen van sommige fabrikanten kan upsampling noch op wonderbaarlijke wijze verloren informatie herstellen, noch nieuwe informatie uit de oorspronkelijke 44.1 kHz bron genereren. Wat goed geïmplementeerd upsampling kan doen is de noodzaak elimineren voor conventionele, steile helling analoge filtering tezamen.

In de Gryphon Scorpio S wordt dit filter vervangen door een enkele verzilverde Mica-condensator die fungeert als een eenvoudig eerste-orde analoog uitgangsfilter, waarbij de integriteit van het audiosignaal wordt bewaard voor een onberispelijke presentatie in een stille, “zwarte” achtergrond met een ruisvloer die duidelijk onder die van de opname zelf ligt.

Gryphon Scorpio S  voert de filterfunctie op de juiste wijze uit in het digitale domein door gebruik te maken van asynchrone 32-bits / 192 kHz samplefrequentieconversie,  oorspronkelijk geïntroduceerd in de digitale referentiestandaard Gryphon Mikado Signature, om een ​​grotere resolutie van fijne details, scherpere beeldfocus en uitgebreide hoge frequentie respons te waarborgen.

Door de filterfunctie goed uit te voeren in het digitale domein met asynchrone 32-bit / 192 kHz sample rate-conversie, oorspronkelijk geïntroduceerd in de digitale referentiestandaard Gryphon Mikado signature cd-speler, bereikt Gryphon Scorpio S een buitengewone resolutie van fijne details, scherpe beeldfocus en uitgebreide high-end frequentierespons.

Audio beeldhouwkunst

Ontworpen als een passende kameraad voor de krachtige Gryphon Diablo 120 en Diablo 300 geïntegreerde versterkers, zal Gryphon Scorpio S een aantrekkelijke toevoeging zijn voor elke leefruimte. Het voorste vacuüm-fluorescentiedisplay (VFD) met vier regels van 20 tekens biedt een praktisch direct overzicht van de status van de disc en de speler.

Het fijne, Europese transportmechanisme is speciaal geconstrueerd voor stille werking en effectieve trillingsdemping. Het stijlvolle uiterlijk en de uitstraling van de gezandstraalde, geanodiseerde aluminium schijflade draagt de betrouwbaarheid en stabiliteit over van dit rotsvaste, nauwkeurig gekalibreerde mechanisme.

De pasvorm en afwerking van de Gryphon Scorpio S is de klassieke Gryphon in zijn ingetogen elegantie en tijdloze schoonheid.

Lieve, soulvolle muziek

Het kost maar een paar luisterbeurten om waardering te hebben voor de aanzienlijke ervaring en expertise die is geïnvesteerd in de creatie van de Gryphon Scorpio S cd-speler. Elk aspect van zijn mechanische constructie, digitale schakelingen en analoge sectie is geoptimaliseerd om elke opgenomen muzikale nuance te extraheren voor het verbeteren van uw luisterplezier.

Kort gezegd, Gryphon Scorpio S biedt je een transparant venster voor wat er op de schijf staat.

Accepteer alstublieft onze uitnodiging om uw lokale Gryphon-showroom te bezoeken om de Gryphon Scorpio S CD-speler te beluisteren in een compleet Gryphon Audio Designs-systeem.

Scorpio S vs. Scorpio

Er waren enkele kleine veranderingen in het jaar 2017.

De AKM DAC-chip (AK4397EQ) die in de Scorpio werd gebruikt, is helaas niet meer leverbaar.

De Scorpio S gebruikt daarom een ​​nieuwe AKM DAC-chip (AK4490EQ).

We bieden geen update van Scorpio naar Scorpio S. Ze moesten de “S” toevoegen omdat de eenheden niet 100% identiek zijn.

Kenmerken

 • Vier dual-differentiële 32-bit / 192 kHz AKM asynchrone digitaal-naar-analoog converters met gescheiden gereguleerde voedingen
 • Upsamplen naar 32-bit / 192 kHz voor verbeterde sonische prestaties
 • Zachte digitale filterafrol voor ultra-pure hoge frequenties
 • Twee op maat gemaakte, temperatuur-gecompenseerde kristaloscillatoren met een nauwkeurigheid van meer dan 5 deeltjes per miljoen
 • Europees transport met metalen frontplaat
 • Echte klasse A, volledig discrete analoge circuits zonder negatieve feedback
 • Eerste-orde analoge filter met verzilverde Mica-condensator
 • +/- 20 VDC gereguleerde spanningsbronnen voor de beste THD en ruisonderdrukking in analoge secties
 • Aparte, op maat gemaakte Noratel-toroïdale transformators voor digitale en analoge secties
 • 15.000 microFarad vermogenscondensatorbanken per kanaal

 

 • Ultrakort kort signaal pad met minimale interne bedrading
 • Uitgebalanceerde analoge uitgangen met PCB-gemonteerde vergulde Swiss Neutrik XLR-aansluitingen
 • 75 Ohm BNC S / PDIF digitale uitgang
 • 4-regelig 20-tekens display met door de gebruiker te selecteren verlichting (Hoog / Gemiddeld / Laag / Uit)
 • Afstandsbediening (ook voor standaard geïntegreerde versterkerfuncties)
 • 4 x 32bit / 192 kHz D / A-converters van AKM
 • Dubbele differentiële topologie
 • Up-sampling naar fs = 192kHz
 • Dual Mono
 • Discrete build klasse A analoge stadia
 • Uitgangsniveau, gebalanceerd: 4Vrms
 • Voedingcapaciteit: 40.000uF
 • Gewicht, netto: 9,6 kg
 • Ontworpen en gebouwd in Denemarken