Gryphon Audio Logo

Gryphon Mojo S Reference Standard luidsprekersysteem

Gryphon Mojo van 2009 – 2016

Oorsprong

Als derde erfgenaam van de allereerste luidspreker van Gryphon, de op een standaard gemonteerde Cantata (2002-2008) en de huidige compacte kampioen, de originele Gryphon Mojo (2009-2016), komt de Mojo S met een geroemde lijn wat meteen uitzonderlijk hoge verwachtingen oproept.

Gelukkig, omdat het zwaar leunt op het erfgoed van de Gryphon Kodo, Gryphon’s nieuwste, koste wat kost, het ultieme experimentele testplatform, gaat de Mojo S meer dan de uitdaging aan, met het erven van componenten, technologieën en assemblagetechnieken die specifiek voor de Kodo zijn ontwikkeld.

Mojo (Amerikaans jargon, West-Afrikaanse afkomst)
1. Een amulet of magische spreuk
2. De kunst van magische spreuken uitspreken

Gryphon-filosofie

In tegenstelling tot de meeste luidsprekers in zijn gewichtsklasse, was de Mojo S niet gebouwd op een vooraf bepaald prijspunt. Daarom voldoet het aan de Gryphon-filosofie om drivers vanaf het begin correct te ontwerpen en te bouwen, in plaats van intrinsiek gebrekkige standaarddrivers te gebruiken en te proberen hun tekortkomingen te compenseren met een te gecompliceerde cross-over.

Ontworpen voor naadloze integratie in een specifiek interval van ruimteafmetingen, sluit Mojo S trots aan bij de Gryphon Kodo in het compromisloze gebruik van de beste handgemaakte componenten die zelden worden gezien in luidsprekers van deze omvang – of wat voor grootte dan ook.

Vanwege de perfecte fase-lineariteit van de Mojo, uitgebreide frequentierespons en fine-tuning opties, is deze aanzienlijk meer onthullend en muzikaler dan elke andere luidspreker in de buurt van zijn grootte. Wees voorbereid op een radicale herziening van alles wat u dacht te weten over compacte luidsprekers en hun mogelijkheden.

De Mojo S drivers zijn niet gekozen omdat ze trendy en momenteel favoriet zijn, maar zorgvuldig geselecteerd door uitgebreide metingen en door specifiek luisteren om een ​​perfecte sonische symbiose te vormen. Dientengevolge hebben ze geen overdreven complex crossover-netwerk nodig om de drivers te verslaan in weergave en om intrinsieke tekortkomingen te compenseren.

Zwakte van drivers is voorkomen, waardoor het niet nodig is om ze te ‘genezen’ met onnodige cross-over componenten die in gebruik van conventionele ontwerpen het leven en de energie uit je muziek kunnen zuigen.

Met zijn onderscheidende omhullende vleugels en eigentijdse styling waardig in het beste huiselijke interieur, is Gryphon Mojo S standaard verkrijgbaar in een breed scala van kenmerkende kleuropties in multi-laag halfglanzende of hoogglanzende tweedelige autolak met een zeer hard oppervlak.

Mojo-drivers

Het hoogfrequente bereik wordt verwerkt door een buitengewone Mundorf Air Motion Transformer-aandrijfeenheid die lucht verplaatst door een extreem laag massief gevouwen blad via een krachtig magnetisch veld in een semi-loodrechte beweging te sturen.

Met minimale massa reageert de AMT-tweeter, uitgevonden door Dr. Oskar Heil, onmiddellijk op het audiosignaal en vanwege het grote oppervlak activeert de geplooide diafragmastructuur een groot luchtvolume met minimale diafragmabeweging, voor een zeer wenselijke sonische geluidsbron presentatie. De Gryphon Mojo S-hoogfrequentdriver elimineert fundamentele problemen van massa, traagheid en interne resonantie en biedt bliksemsnelle transities, die een vlakke frequentierespons ver boven 30 kHz combineren met een extreem lage vervorming en een totale afwezigheid van compressie.

Hoewel dergelijke technologisch geavanceerde stuurprogramma’s zelden in luidsprekers van vergelijkbaar formaat verschijnen, heeft Gryphon alleen de beste gekozen om Mojo-magie te leveren.

Om de Air Motion Transformer tweeter waar te maken, maakt Mojo S gebruik van een verticale symmetrische driverarray met identieke SEAS 5,5 ”bas / midrange-eenheden met een resonantie in de vrije lucht van 44 Hz en slechts 7,7 gram bewegende massa.

Pulppapieren kegels, gekozen voor uitstekende lineariteit en gecontroleerd gedrag tot ver buiten het door de driver zijn ingestelde werkbereik, elimineren de noodzaak van ingrijpende corrigerende maatregelen om de negatieve effecten van het breken van de kegel te verminderen.

Het Mojo S dubbele poort reflexsysteem is afgestemd op 52Hz met een stroomweerstand in de mond van elke poort. Zorgvuldig berekende weerstand portering elimineert de resonantiering wat een ongewenst neveneffect is in zoveel basreflexontwerpen met geforceerde geventileerde opstellingen. In plaats daarvan biedt Gryphon Mojo S een ideaal uitgebalanceerde lage frequentierespons die de poortbijdrage naadloos integreert met de directe output van de bas / mid-drivers.

Dubbele 5,5-inch drivers bieden een groter oppervlak en hoge snelheid met minimale isolatie en overhang en laten een smallere voorkant toe om de buiging van de plaat te verminderen. De stijve, maar open structuur is gebouwd op gegoten manden en voorkomt opgebouwde compressie achter de kegel.

Cross-over

Het Mojo S cross-over netwerk maakt gebruik van een breed scala aan exclusieve componenten die nieuw zijn ontwikkeld voor het geavanceerde Gryphon Kodo-systeem.

Alle onderdelen zijn van punt tot punt permanent bedraad met speciale, sterk geïsoleerde, zilveren Teflon draad, waardoor hoge weerstand op printplaten wordt geëlimineerd. Extreem met de hand bijgesneden Duelund grafietweerstanden, legendarische Jensen air-core papieren / olie-inductoren en referentieklasse, low-memroy, precisie Mundorf condensatoren zijn componenten die zelden worden gezien in commerciële luidsprekerontwerpen vanwege hun kostbaarheid. Het is nog zeldzamer om dit niveau van onderdelenkwaliteit te vinden dat is gespecificeerd voor een op een standaard gemonteerde monitor met de compacte afmetingen van Mojo S.

Gebruikmakend van de inherente roll-off van de AMT-tweeter, zorgt een vierde orde 2 kHz crossover-netwerk voor lineaire fase op alle frequenties, een opmerkelijke prestatie die alleen wordt bereikt door Gryphon Audio Designs.

Het filter bevat externe hot-swappable Duelund grafietweerstanden voor drietraps, gebruiker toegankelijke ± 1 dB tweeter aanpassing. De Duelund-grafietweerstanden stellen de gebruiker in staat om de hoogfrequentierespons aan te passen voor een naadloze presentatie zonder schadelijke schakelaars of reostaten. Ze klikken op hun plaats met handige clips op het achter paneel en verbinden ze vervolgens met hun originele kabels aan de speakeraansluiting. Het Mojo S-systeem kan ideale hoge frequenties leveren met milde roll-off (-1 dB), neutrale respons (0 dB) of milde boost (+1 dB) om perfect te integreren met de akoestiek van de luisterruimte.

In het belang van het onttrekken van het zuiverste, meest onvervalste geluid dat mogelijk is, worden timingproblemen (jitter) effectief aangepakt met twee onafhankelijke, speciaal ontworpen, temperatuurgecompenseerde kristaloscillatoren met een nauwkeurigheid tot beter dan vijf delen per miljoen.

Even indrukwekkend is de selectie van componenten die in deze constructie worden gebruikt: van de voedingen tot de spanningsregeling tot de rijkelijk ontworpen uitgangstrappen.

Na uitgebreide luistersessies om de best beschikbare digitaal-naar-analoog conversietechnologie te zoeken, zonder rekening te houden met kosten of andere externe overwegingen, koos Gryphon de ESS SABER ES9038PRO 32-bit DAC-chips, geschikt voor volledige 32-bit verwerking in een dual-differentieel , dual-mono topologie. Deze geavanceerde DAC in het hart van de Gryphon Ethos levert een belangrijke bijdrage aan de moeiteloze natuurlijke weergave van de speler van een driedimensionaal soundscape met uitzonderlijke timing en vlijmscherpe details.

Behuizingen

Meestal, bij luidsprekers die beweren dat de ideale tijd is uitgelijnd, hebben ze een eenvoudige schuine voorkant omdat het goedkoop is om te bouwen en te monteren. Om het compromisloze ontwerpdoel van Gryphon van een perfecte fase te allen tijde bij alle frequenties te bereiken, heeft de Mojo S-behuizing een frontplaat bestaande uit drie afzonderlijke hoeksecties tot 34 mm dik die worden bevestigd aan een 22 mm sub plaat. De onafhankelijke driverframes en het hoofdschot worden gescheiden door een rubberen pakking die tegelijkertijd fungeert als afdichting rond de aandrijfeenheden om luchtlekken te elimineren. De schotten zijn alleen verbonden via bouten en rubberen ringen om trilling overdracht te minimaliseren.

Nauwgezette aandacht is besteed aan de contouren van de plaat en de driver ringen om diffractie te elimineren. Geluidsabsorberend materiaal op reflecterende oppervlakken nabij de AMT hoogfrequent driver voorkomt diffractie en bevuiling in het cruciale tijdsdomein.

De Mojo S-plaat zorgt voor echte tijduitlijning, voor uitzonderlijke niveaus van transparantie en muzikaal realisme. Het behandelde plaat vermindert ook reflecties van vloer en plafond, voor meer duidelijkheid.

Onder zijn fraai gebeeldhouwde buitenkant biedt Gryphon Mojo S een inert, niet-resonerend platform voor de aandrijfeenheden, waarbij uitgebreid intern steun- en dempingsmateriaal wordt gecombineerd.

De elegante open snaar grill ontmoedigt pogingen van nieuwsgierige vingers om de drivers aan te raken.

De achterkant van de kast is een dubbellaags constructie van aluminium en MDF. Het crossover-netwerk is strategisch aan de binnenkant geplaatst om interne staande golven te doorbreken. De binnenzijpanelen zijn gedempt met bitumen en de eigen kamer van de tweeter is kritisch gedempt met een mengsel van vilt en wol.

De luidsprekeraansluitingen zijn de eigen vijfwegaansluitingen van Gryphon die ook te vinden zijn op de beste luidsprekers en versterkers van Gryphon.

Onbeperkte opties

Gryphon Mojo S biedt vrijwel ongelimiteerde custom afwerkingsopties. Gemonteerd met behulp van eigen technieken bieden Gryphon-producten een unieke service op het gebied van audio: SideSpin, de mogelijkheid om uw keuze van afwerking te personaliseren, niet alleen op het moment van originele aankoop, maar ook om zijpanelen op een later tijdstip te vervangen om gelijke tred te houden met uw evoluerende persoonlijke stijl en interieur.

SideSpin is een gevolg van Gryphon’s filosofie dat de Gryphon eigenaar niet alleen geluidskwaliteit verdient volgens de hoogste audiofiele normen, maar ook een unieke en zeer persoonlijke ontwerpverklaring die even oogstrelend is.

Opstaande stijl

Gryphon Mojo S bevat een speciaal ontworpen geïntegreerde basis met twee polyoxometalaatpoten en een enkele metalen spike voor optimale ontkoppeling van de vloer voor effectieve preventie van overdracht van trillingen. Voor een volledig inerte ondersteuning is de kolom gevuld met zand om massa toe te voegen voor nog effectievere demping.

De substantiële steunen bieden een ijzersterke basis die de Gryphon Mojo S een stevige grip op de muzikale realiteit geeft.

Kenmerken

 • Tweeweg luidsprekersysteem met drie drivers
 • Duelund Constant Phase cross-over voor constante perfecte fase op alle frequenties
 • Systeemrespons 37 Hz – 32 kHz, -3 dB (afhankelijk van de ruimtegrootte)
 • Tijdafhankelijke concave frontplaat voor identieke aankomsttijd van alle drivers op de luisterpositie
 • Mechanisch onafhankelijke platen voor elke driver
 • Speciale conus surround beëindiging om randreflecties te elimineren
 • Met de hand aangepast, bedraad cross-over-netwerk op basis van de beste componenten
 • Ultrasnelle Air Motion Transformer-tweeter met geplooid metalen membraan met lage massa
 • Door de gebruiker selecteerbare weerstanden voor fijn-afstemming van de hoogfrequente respons in de kamer

 

 • Versterkte behuizingen met uitgebreide interne versteviging
 • Zuiver, natuurlijk wollen dempingsmateriaal
 • Stijlvol draad grill voor bescherming van de driver
 • Speciaal ontworpen geïntegreerde basis met twee polyoxometalaatpoten en een enkele metalen punt voor optimale ontkoppeling
 • Frequentiebereik: 37 Hz – 32.000 Hz, kamerafhankelijk
 • Cross-over-frequentie: 2000 Hz
 • Gevoeligheid: 89 dB / 2.8V
 • Nominale impedantie: 4 Ohm
 • Vermogen: 200 watt
 • Afmetingen (BxDxH): 42 x 47 x 122 cm
 • Verzendgewicht: 91 kg. (één luidspreker)
 • Specificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd
 • Breed scala aan afwerkingsopties
 • Ontworpen en met de hand gebouwd in Denemarken