Hifinesse viert dit jaar zijn 25 jarig bestaan en pakt uit met bijzondere nieuwe producten en demonstraties die worden gedaan door Rune Skov Sales Director bij Gryphon Audio en Alex Brady International Sales & Product Trainer bij Nordost. Tijdens de Gryphon demo maakt u onder andere kennis met de Nieuwe EOS luidspreker en de Essence voor en eind combinatie. Met de verschillende Nordost demo’s belichten we de digitale kant met de nieuwe QNet Ethernet switch en laten we verschillen horen tussen de ethernet kabels. Ook laten we op de prachtige VPI Signature21 het verschil horen tussen de analoge tone-arm interconnects.

Gryphon Audio Eos Wereldpremière

Voor het eerst zal de Eos te beluisteren zijn na de introductie van het prototype op de High-End in München waar hij voor het eerst getoond werd. De Gryphon EOS 2 is een tweeweg luidspreker ontworpen door Benno Meldgaard hoofd luidspreker ontwerpen bij Gryphon Audio in een houten kast die de luisteraar de keuze biedt tussen een voorpoort of een achterpoort, afhankelijk van de ruimte, luistervoorkeuren, enz. De faseschakelaar maakt polariteitsomkering mogelijk, wat ook kan helpen bij de onderlinge afstand en positie van luidsprekers. Aan de achterzijde heeft de luidspreker dezelfde stevige aansluitingen als de Apex versterker.

Nordost

Nieuw van Nordost is de QNet 5-poorts Ethernet switch die speciaal is ontworpen met audioprestaties in het achterhoofd. Vergeleken met andere audiofiele netwerkswitches die momenteel op de markt zijn, die meestal standaard switches zijn met een eenvoudige upgrade van ofwel de voeding ofwel de oscillatoren, is de QNET volledig opnieuw ontworpen vanaf de grond af aan. Elk aspect van dit product, van onderdeel tot plaatsing, is gemaakt om de transmissie en ontvangst van hoge-snelheid audiosignalen te perfectioneren, terwijl een extreem lage ruis wordt bereikt.

VPI

Nieuw in ons pakket zijn de VPI draaitafels. VPI maakt al meer dan 40 jaar toonaange-vende draaitafels die alom geprezen zijn door de wereldpers en nog veel belangrijker door zeer veel tevreden consumenten. VPI maakt ook gebruik van Nordost tone-arm kabels die als optie of als standaard worden gemonteerd in hun draaitafels en daar zijn wij uiteraard zeer blij mee.

Onze hifisysteem bestaat uit

De nieuwe Gryphon Eos luidsprekers aangestuurd door de Essence voor- en eindversterker.
Als bron gebruiken wij de VPI Signature21 draaitafel, de Gryphon Scorpio S cd-speler en de Grimm Audio MU1 streamer.
Bekabeling de Nordost Tyr2 interlinks, luidsprekerkabel, powercord’s en de SortKones.
Van QRT gebruiken wij de Qnet ethernet switch, Qpoint’s, Qsource, Qkore6 aardingssysteem en het Qb8 stekkerblok.
Allemaal optimaal opgesteld in het Gryphon StandArt modulair hifi meubel.

Waar en waneer?

U kunt ons vinden tijdens het Dutch Audio Event 2022 ruimte 112 & Friesland Foyer in het NH Hotel Koningshof Veldhoven op 8 of 9 oktober.

Voor de demonstraties dient u zich voor een tijdslot aan te melden om verzekerd te zijn van een plekje.

Zien we elkaar in de Koningshof Veldhoven?

Inschrijfformulier Dutch Audio Event.

  Kies uw dag en tijd.

  Voornaam en Achternaam

  Email

  Aantal personen

  Eventuele opmerkingen of vragen

  Schrijf me in voor de nieuwsbrief!