Mastersound Gemini

Mastersound heeft besloten om muziekliefhebbers de mogelijkheid te bieden om een versterker te hebben die krachtig genoeg is om met sterke energie alle luidsprekers in de markt aan te drijven, zonder het geld te investeren dat normaal gesproken nodig is voor grote geïntegreerde versterkers of aparte zware en dure elementen. Daarmee is de Gemini geïntegreerde versterker geboren, waarschijnlijk één van de mooiste creaties van MastersounD, totaal nieuw, volledig ontworpen door de heer Luciano Sanavio in Vicenza met één enkel doel: geen compromis.

Intuïtie en beheersing zijn fundamenteel, maar niet genoeg, de gepassioneerde medewerkers van Mastersound hebben met trots en passie samengewerkt om ambitieuze projecten uit te voeren die voorbestemd zijn om na verloop van tijd een referentie te blijven in de markt. Zijn geven aan trots te zijn op hun nieuwe creatie omdat ze sterk verankerd zijn in het idee van de beste reproductie in de muziek en ze niet geïnteresseerd zijn in mode en gemakkelijke commerciële routes.

De nieuwe beam tetrode KT150 buis heeft, na de tijd te hebben geïnvesteerd in een diepgaande analyse, gedwongen om alle lange ervaring en energie te gebruiken om het beste circuit en een passende nieuwe voeding voor deze indrukwekkende buis te creëren. Mastersound heeft al zijn kennis gebruikt om een op maat gemaakt werk van grote kwaliteit af te ronden, in tegenstelling tot de snelheid en de oppervlakkigheid van onze tijd. Luciano Sanavio en zijn medewerkers streefden ernaar om de allerbeste componenten te gebruiken en een totaal nieuwe uitgangstransformator te bouwen met dezelfde kenmerken als de legendarische Mastersound uitgangstransformatoren.

De gebruikte buistypes zijn een aanvulling op de klassieke voorversterkerbuizen ECC82 en 6SN7 de eindversterkerbuizen EL34, 845 en 300B.

Door zich te concentreren op dit soort buizen, is langdurige beschikbaarheid voor vervangende apparatuur tegen redelijke courante prijzen
gegarandeerd. Tegelijkertijd krijgt de geïnteresseerde klant een breed spectrum aan verschillende geluidskarakteristieken.
Naast de klassieke single-ended circuittechnologie zonder negatieve feedback in combinatie met de interne uitgangstransformatoren, worden de Mastersound-versterkers gekenmerkt door verdere eigen ontwerp kenmerken. Dus alle chassis zijn gemaakt van hoogwaardige, niet-magnetische staalplaten. De bedieningsknoppen zijn gemaakt van  massief metaal. Alle bronapparaten zijn verbonden via hoogwaardige cinch-bussen, die afzonderlijk op de behuizing worden geschroefd.

Het schakelen van de ingangen vindt plaats via relais, die zich direct achter de ingangen bevinden. Dankzij de massieve luidsprekeraansluitingen kunnen alle gangbare kabelschoenen of luidsprekerpluggen betrouwbaar worden aangesloten. Op deze manier vinden hoogwaardige verbindingskabels ook stevig vasthouden en veilig contact.

Alle versterkers zijn uitgerust met een radiografische afstandsbediening (Voor de Box is dit een optie) voor volumeregeling die, in tegenstelling tot conventionele IR-encoders, betrouwbare controle van het apparaat mogelijk maakt, zelfs zonder “visueel contact”. De motorbesturing voor volumeregeling wordt geactiveerd via relais, zodat de signaalverwerking tijdens bedrijf niet wordt beïnvloed.

Hoewel – terecht – veel wordt besproken over het geluidbeïnvloedende effect van verschillende buistypen, zijn het echter de uitgangstrafos die uiteindelijk de prestaties van een buizenversterker bepalen.

De transformatoren zijn verreweg de meest complexe componenten in de gehele versterker. Ze zitten tussen de eindbuizen en de luidsprekeraansluitingen. Elk eerder door de schakeling gegenereerd muzieksignaal moet door vele meters verweven wikkelingen van de uitgangstransformatoren gaan, voordat het de luidsprekeraansluitingen bereikt. Om vervolgens dan de luidsprekers over een relatief korte afstand te bereiken. Iedereen die ervaring heeft met verschillende luidsprekerkabels, zal zich gemakkelijk realiseren dat de enorme kabellengtes èn kwaliteitsverschillen binnen een transformator niet zonder effect op het geluid zijn.

Het is echter niet de lengte van de kabel, maar de speciale wikkelingstechnologie en de geometrie van de transformatorbladen, die het transmissiegedrag van de uitgangstransformator bepalen. De structuur van de transformatoren volgt niet alleen fysieke wetten of exacte cijfers. Het is eerder de jarenlange ervaring van de transformatorbouwer, die een goede transformator tot een zéér goede transformator maakt.

Mastersound gebruikt in haar versterkers uitsluitend transformatoren uit eigen huis. De productie vindt 100% bij Mastersound zelf plaats. De basis voor dit werk is gemaakt door senior chef Cesare Sanavio. Toen de renaissance van buizenversterkers begon in de jaren 1990, had hij al tientallen jaren ervaring opgedaan in de productie van transformatoren in de industrie. Ondertussen heeft zijn zoon Luciano de verantwoordelijkheid voor de technologie bij Mastersound overgenomen en zet hij de traditie voort.

De ruststroombalans is op de modellen BoX, DueUndici en DueVentie automatisch uitgevoerd door het ingebouwde Autobias-circuit. Voor alle andere versterkers zijn de instelpotentiometers gemakkelijk toegankelijk via gaten in de afdekplaat.

Testaansluitingen aan de achterkant maken de aansluiting van een voltmeter mogelijk, zodat de aanpassing voor elke buis snel en betrouwbaar kan worden uitgevoerd. Een softstartcircuit zorgt voor een zachte opstart van de buizen.

De houten wangen van de apparatuur zijn gemaakt van lang oud notenhout.

Afhankelijk van het verzoek van de klant kan de afwerking walnoot-natuurlijk zijn met een mat oppervlak of bestaan uit zwarte pianolak. Speciale kleuren zijn ook mogelijk.

Alle Mastersound-producten worden gekenmerkt door een hoge productiekwaliteit. Verbonden met het tijdloos elegante Italiaanse ontwerp, zijn ze een bijdrage aan het interieur, zelfs wanneer ze zijn uitgeschakeld.

Uiteindelijk zorgt het tijdloze ontwerp van de apparaten, samen met massieve notenhouten zijpanelen voor een langdurige hoorrelatie.

Specificaties

Schakeling: Push Pull Pentode in Class “A”
Vermogen: 2 x 50 Watt ( 2x 25 Watt triode)
Buisbezetting: 4 x KT150
4 x ECC802
Inputs:
XLR: 1 Line + 1 Direct
RCA: 1 Phono MM  + 3 Line + 1 Direct
Outputs:
RCA: 1 Line + 1 voorversterker
Bandbreedte: 12hz / 38khz 0 db
Belastingsimpedantie: 4 – 8 Ohm
Bias: Automatisch
Negatieve feedback: 0dB
Afmetingen: 46 x 41,5 x 27,5 cm
Gewicht: 31kg
Afstandbediening : RF (Radio Frequency) inclusief