Een groot deel van het elektrische geluid in hifi-systemen is veroorzaakt door onvolkomenheden in het stroomdomein.

Deze onvolkomenheden kunnen worden gegenereerd door lucht verontreiniging op de AC-lijn die gedeeltelijk wordt veroorzaakt door toenemende hoeveelheden Bluetooth, Wi-Fi en gsm signalen. De verontreiniging in de lucht kan de vorm van hoogfrequente interferentie-, storing- en afwijkende magnetische velden die tot AC-vervuiling leiden. Een slechte, of “onreine” aarde leidt tot meer prestatie imperfecties dan de meeste mensen zich realiseren. Zonder een effectief aardpunt wordt de gehele fundering van uw geluidsinstallatie in gevaar gebracht bovendien hebben de meeste luisterkamers helaas geen toegang tot een eigen aansluiting die aan een grondstang is bevestigd. In deze gevallen is een eenvoudige, effectieve en interne optie nodig: Nordost’s “Qkore Ground Unit”.

De QKore is een parallel aardings-apparaat, die een kunstmatige, “schone” aarde voor hifi-audiosystemen biedt die zowel een elektrische als mechanische aanpak gebruiken. Dit unieke product combineert Nordost’s gepatenteerde mono-filamenttechnologie met doelgebouwde Lage-Voltage Aantrek Platen LVAP’s, vervaardigd met een eigen metaallegering en een passief elektronisch circuit, om hoogfrequentie storing en spannings gegenereerde magnetische velden naar een geproduceerd aardpunt te trekken, waardoor er een schone referentie achter blijft. Dit passieve systeem is behuisd in een mechanisch afgestemde behuizing en uitgerust met vergulde WBT-bindingen, die elk component gemakkelijk aansluiten op een kunstmatige aarde. Door te zorgen voor een evenwichtig en zeer “schoon” aardpunt, worden bijproducten van elektrische onvolmaaktheden tussen spanning en aarde niet meer toegevoegd aan andere vervuilers, waardoor de prestaties van hoge kwaliteit audio signaal aanzienlijk worden verhoogd.

Nordost’s QKore is verkrijgbaar in drie verschillende modellen.

De QKore1 is speciaal ontworpen om te dienen als een parallelle aarde voor gebruik met Nordost’s distributieblok, de QBASE. Door de QBASE aan te sluiten op de QKore1, biedt het een effectieve, alternatieve aarde op de primaire zijde van de voeding.

De QKore3 is vernoemd naar zijn drie beschikbare aansluitingen, welke gebruikt kunnen worden om elk onderdeel in uw systeem te aarden aan de secundaire kant van een voedingsbron waar het audioschakeling is.

De QKore6 is voor audiofielen die monoblokken in hun systeem hebben, of op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing. Alle componenten van uw geluidsinstallatie kunnen op de 6 aansluitingen worden geaard, waaronder één aarde voor het distributie blok, twee aardes voor de linker en rechter kanalen van het monoblok, en drie aardes voor extra audio componenten.

Om dit uitgebreide aardingssysteem te voltooien heeft Nordost ook een aangewezen QKore kabel, die is ontworpen om het pad van de minste weerstand tegen de aarde te bieden voor de negatieve, hoge frequentie, lage spanning mogelijkheden die de prestaties van uw geluidssysteem kunnen beïnvloeden.
De QKore-Wire is een mechanisch afgestemde kabel die gebruik maakt van Nordost’s gepatenteerde Micro Mono-Filament-technologie, gecombineerd met geëxtrudeerde FEP-isolatie en gebouwd met een 16 AWG, verzilverd OFC-solide kerngeleider. De QKore-Wire kan worden geconfigureerd met de volgende aansluitingen: banaan, spade, RCA, mannelijk-XLR, vrouwelijk-XLR en BNC.

Het QKore-aardingssysteem is de meest effectieve, uitgebreide aarde oplossing in de consumentenelektronica-markt. Wanneer het wordt toegepast op een hifi-audiosysteem zijn de resultaten onmiddellijk en goed waarneembaar. De ruisvloer daalt, de harmonische nauwkeurigheid en helderheid neemt toe en is onmiskenbaar, de algemene muzikaliteit in systeemprestaties in zijn geheel is verhoogd. Elk aspect van het QKore-aardingssysteem van Nordost wordt in de VS ontworpen en vervaardigd naar het hoogste niveau in de industrie om de kwaliteit van het product en de klanttevredenheid te waarborgen.

 

QKore1: Geleverd met een 2M Banaan-Banaan QKore-Wire. Aangesloten op een “QBase Ground” aansluiting om uw distributieblok te aarden. Biedt een effectieve aarde op de primaire kant van de stroomvoorziening.

QKore3: Geleverd met een 2M RCA naar Banaan QKore-Wire. Uitgevoerd met drie multifunctionele aansluitingen om uw audiocircuit te aarden. Aard de systeemcomponenten aan de secundaire kant van de voeding, waar het audio circuit is.

QKore6: Geleverd met een 2M Banaan-Banaan QKore-Wire en een 2M RCA naar Banaan QKore-Wire. Voorzien van drie multifunctionele aansluitingen voor audiocircuits, twee aansluitingen voor linker en rechter monoblokken en een “Qbase Ground” aansluiting om op uw distributieblok te aarden. Biedt een effectieve aarde op de primaire kant van de voeding voor een distributieblok, evenals aan de secundaire kant van de voeding voor systeemcomponenten, inclusief die met een aparte linker- en rechte chassis.

Meer informatie over de Qkore en Qkore-Wire