Nordost nieuwste digitale kabels overbruggen het gat tussen de bestaande Norse 2 en digitale Reference kabels, vooral sinds de lancering van Valhalla 2 was die kloof aanzienlijk verbreed. Zowel de 75 Ohm S / PDIF en 110 Ohm AES / EBU kabels zijn gebouwd met behulp van verzilverd, vaste kern geleiders die worden omhult in Nordost gepatenteerde Dual Mono-Filament-technologie. Bovendien, profiteren beide kabels van de uitvoering van mechanisch afgestemde lengtes. De combinatie van deze technologieën levert kabels met de extreme bandbreedte wat nodig is om zero-verlies van data-overdracht te bereiken.

Nordost’s Valhalla 2 en Heimdall 2 4K UHD kabels zijn de eerste in de industrie die concumenten de hoge frame rates en Deep Color uit hun beloofde 4K compatibele componenten kunnen laten ervaren.

Nordost Tyr 2 75 Ohm en Tyr 2 110 Ohm digitale Interconnect

De Tyr 2 75 Ohm digitale Interconnect maakt gebruik van een coaxiaal ontwerp en wordt beëindigd met vergulde Neutrik BNC-connectoren voor de juiste bijpassende impedantie. Alle Tyr 2 75 Ohm Interconnects worden geleverd met vergulde RCA adapters om geschikt te maken voor hun functie.

De Tyr 2 110 Ohm Digital Interconnect maakt gebruik van een twinaxiaal ontwerp en wordt beëindigd met vergulde Neutrik XLR-aansluitingen, waardoor een constante impedantie behouden wordt door de hele kabel tot in de aansluiting.

Nordost Heimdall en Blue Heaven Ethernet-kabels

Nordost verbreedt zijn aanbod van digitale kabels door de introductie van de Blue Heaven en Heimdall Ethernet-kabels aan hun line-up. Deze kabels zijn de oplossing waarop digitaal gedreven hifi liefhebbers hebben gewacht, hiermee  kunnen Network Attached Storage (NAS) apparaten en muziek streaming volledig worden geïntegreerd in een hifi-systeem en dat terwijl de sonische prestaties worden verbeterd.

Dit zijn volledig afgeschermde kabels, beëindigd met hoge kwaliteit 8P8C / RJ45-connectoren. De nieuwe Ethernet-kabels van Nordost voldoen aan de eisen voor high-speed data en toegenomen bandbreedte, bereiken snelheden tot 600 MHz voor de Blue Heaven, en 1000 MHz voor het Heimdall 2..