Nordost introduceert met trots de nieuwe Valhalla 2 USB 2.0-kabel, een verdere uitbreiding van de veelgeprezen Valhalla 2 serie.
Door de toenemende hoeveelheid gegevens en informatie die moet worden verwerkt via muziek servers en harde schijf opslagsystemen, alsmede de stijgende populariteit van hoge-resolutie audio downloads, het gebruik van hifi, audio-specifieke USB kabels zijn daardoor kritiek voor de betrouwbaarheid van de geluidsweergave.
Om het reeds opbouwende USB-kabel aanbod van Nordost te verbeteren en te voldoen aan hoge standaard voor Nordost zijn Referentie Valhalla 2 range, was een compleet herontwerp aan de orde. De Valhalla 2 USB 2.0 is revolutionair op het gebied van USB-kabel ontwerp. Voor het eerst introduceert Nordost een platte, twin-axiale geometrie aan hun USB kabels. Met behulp van deze innovatieve lay-out kunnen de twee signaaldraden parallel lopen, ten opzichte van de standaard getwiste configuratie, wat zorgt voor een verkort signaaloverdracht en een drastische verhoging van de overdracht snelheden.

Een ander voordeel van een twin-axiale ontwerp is het mogelijkheid om de stroom- (positief) en de aarde- (negatief) draden van elkaar te scheiden, door ze te isoleren van signaal en elkaar worden de effecten van schadelijke interferentie geminimaliseerd.
De Valhalla 2 USB 2.0 gaat dan nog een stap verder met het isoleren van de signaalgeleiders, door het bedekken van elk stroomdraad met een fijn-gevlochten, zilveren afscherming, evenals als het omsluiten van beide signaalgeleiders in hun eigen gevlochten, zilveren afscherming. Elke afscherming is verbonden met de verchroomde backshell waardoor de kabel compleet ontdaan wordt van enige EMI of RFI en ruis wordt geëlimineerd.

Naast deze verbeteringen gebruikt de Valhalla 2 USB 2.0 nog steeds alles van de belangrijkste technologieën en design structuren waarmee Nordost zijn reputatie heeft opgebouwd. De V2 USB 2.0 is gebouwd met behulp van vier, 19 AWG vaste kern, verzilverde koperen geleiders. Elke geleider, zowel van stroom als signaal, wordt gehangen in Nordost zijn gepatenteerde Dual Mono-Filament technologie, waardoor de diëlektrische en mechanische demping wordt verhoogd terwijl de totale flexibiliteit van de kabel behouden blijft. De USB kabel maakt ook gebruik maken van de unieke mechanisch afgestemde lengten van Nordost welke de interne microfonie en hoge-frequentie impedantie resonantie verminderen.

Natuurlijk, net als bij alle Nordost Valhalla 2 kabels, wordt de V2 USB getermineerd met een HOLO: Plug® connector.
Nordost heeft deze volledig afgeschermde, lage massa USB connector speciaal gebouwd om er voor te zorgen dat er geen verlies aan signaaloverdracht van de kabel naar de connectoren zelf is.

De Valhalla 2 USB 2.0 is de enige oplossing op de markt die in staat is de digitale streaming naar een hoger niveau te brengen waardoor werkelijke referentie-kwalitatieve resultaten worden bereikt.

De Valhalla USB 2.0 kabel is verkrijgbaar in één meter verlengd tot 7 meter.