Sort Lift® – geluid naar hoger niveau

Voor elk hi-fi systeem geldt, om het te laten presenteren op zijn hoogste niveau, dat het gebouwd moet worden op een solide, sonische fundering.
Als bedrijf heeft Nordost dit begrip toegepast op al zijn producten, van kabels tot stroomproducten, tot resonantie controle-producten om hun klanten de mogelijkheid te bieden om de beste resultaten te verkrijgen van componenten die zij reeds bezitten. De Sort Lift® is hierop geen uitzondering.

Sort Lift

Nordost’s Sort Lift® is de meest vooraanstaande kabel ondersteuning in de consumentenelektronica-industrie

Door gebruik te maken van een aangevraagd patent ‘Floating Spring Design’ verbetert de Sort Lift de sonische prestaties van de luidsprekerkabels, stroomkabels en interconnects door het minimaliseren van de contactpunten welke kabels met de vloer maken en verminderde omgevingseffecten, zonder negatieve gevolgen voor de resonantie eigenschappen van de kabels zelf.

 

De Sort Lift® bestaat uit twee integrale componenten: de basis en de springveren.

De basis is een stabiel, geanodiseerde aluminium schijf, gemaakt om eventuele elektrische overdracht van de vloer naar de kabel te belemmeren en om statische elektriciteit op het diëlektricum zelf te elimineren.
Deze basis ondersteunt het gepatenteerde ‘Floating Spring System’.
Het ‘Floating Spring System’ maakt gebruikt van een flexibele nikkel/titanium gelegerde veer-draad, die zowel de steunvleugels als de spankabel dragers vormen.

In beide elementen is het gelegerde draad bekleed met FEP en spiegelen het ontwerp van Nordost kabels welke deze ondersteuning een extensie van de kabelmantel maken, De Sort Lift® elimineert elke elektrische interventie terwijl het de kabels mogelijk maakt om hun natuurlijke resonantie eigenschappen te behouden.

Ze zijn bedoeld om met een afstand tussen de 0,5 en 1 meter te plaatsen zodat de kabel niet in contact komt met de oppervlakte. De afstand kan afhangen van het gewicht en de flexibiliteit van de kabel welke wordt ondersteund.

Terwijl de Sort Lift® is ontworpen voor het gebruik met Nordost kabels zal elke audiokabel profiteren van het gebruik.
Merkbare effecten omvatten een groter geluidsbeeld, verbeterde dynamische range, verhoogd detail in lage frequentie reproducties en een meer natuurlijke klankkleur van het geluid.

Sort Lifts® worden geleverd in verpakkingen van twee.

  • Floating Spring System van nikkel/titanium gelegerde veer-draad bekleed met FEP
  • Geanodiseerde aluminium basis
  • Verminderde omgevingseffecten en elektrische interventie
  • Remt de overdracht van elektrische lading en maakt de statische opbouw van het diëlektricum ongedaan
  • Verhoogt de soundstage, verbetert het dynamisch bereik en geeft een meer gedetailleerde weergave van lage frequenties

 

Meer informatie over de Sort Lift