We houden van muziek – niet het minst van live optredens. Bij het maken van de GamuT RS-serie wilden we u luidsprekers geven die zo dicht mogelijk bij een live uitvoering komen, zodat je het verschil niet kunnen horen.

Het kostte veel hard werk en frustraties. We moesten alles wat we weten over de akoestiek, materialen en de menselijke interpretaties van geluid gebruiken.

De GamuT RS serie is de materialisatie van al onze know-how en professionele aanpak van muziekweergave.

Deze pagina vertelt het verhaal van het maken van de RS-serie – van dunne plakjes hout naar vaste, prachtige behuizingen uitgerust met de best mogelijke units, elektronica en bekabeling.

We hopen dat het verhaal u aanspreekt!

 

Groet,
De GamuT team

Dun gesneden hout…

De hoge kwaliteit fineer die gebruikt wordt voor de RS-luidsprekers wordt geproduceerd uit eersteklas berken- en essenhout door het Deense bedrijf Kvist Industries in Letland. Dit fineer wordt dan verscheept naar Denemarken, waar de beste worden uitgekozen om een carrière als Gamut RS-luidsprekers te maken.

Speciale behandeling

Het uitgekozen fineer krijgt een geweldige behandeling in de formpress bij Kvist Industries. Tonnen druk en veel warmte transformeert het fineer in solide planken van multiplex met de kwaliteiten die in combinatie met intelligente ontwerp de perfecte luidspreker behuizing maakt.

 

 

Sterk, mooi – en in uitstekende vorm

De kasten van de GamuT RS-serie bestaat uit massieve stukken van triplex gemaakt van maar liefst 28 stuks fineer, gevormd in het unieke en karakteristieke RS design. De constructie is sterk en het intelligente ontwerp draagt bij aan een dynamisch en natuurlijk geluid van de luidsprekers.

Handgemaakt door professionals

De montage is in handen van opgeleide vakspecialisten. Als ze niet werken aan GamuT luidsprekers, maken deze handen een aantal van ‘s werelds mooiste meubels.

Vorm en functie – binnen en buiten

Het skelet van de speaker is niet alleen om de voorkant op zijn plaats te houden.  Elk detail heeft een functie in het creëren van de toegekende balans tussen demping en dynamiek, die zo kenmerkend is voor de RS-serie.

Schoonheid aan de buitenkant begint met schoonheid aan de binnenkant

Het is bijna jammer dat de schoonheid aan de binnenkant van de RS niet zichtbaar is wanneer de spreker af is. Toch kunt u van de innerlijke schoonheid genieten tijdens het luisteren naar uw favoriete muziek.

Bijna af  …

Dan zijn ze bijna afgewerkt en klaar om geschilderd te worden met verschillende kleuren – en dan geïnstalleerd met zorgvuldig geselecteerde en speciaal ontwikkelde apparatuur.

Voor de RS-luidsprekers kunnen worden verzonden naar muziekliefhebbers over de hele wereld, worden de drivers, tweeters, crossover, bekabeling, terminals, baspoorten en de zware basis die de spreker van de vloer isoleert toegevoegd.

Elk deel, waaronder ook de tweeters en drivers, is ontworpen en geproduceerd volgens  unieke GamuT specificaties.

Prachtige details

Elk onderdeel van de RS is ontworpen en speciaal gebouwd om er goed uitzien en fantastisch te klinken. – Heeft u ooit van deze prachtige baspoorten gezien?

De tweeters en drivers zijn ontwikkeld bovenop Scanspeak topmodellen – gebouwd om aan de unieke specificaties van de GamuT’s ontwikkelingsteam te voldoen om het beste uit elke Tune in uw favoriete muziek te halen.

Vier soorten afwerking

GamuT-RS-Bruin-gebeitst-essen

Bruin gebeitst essen

GamuT-RS-Rood-gebeitst-essen

Rood gebeitst essen

GamuT-RS-Wit-gebeitst-essen

Wit gebeitst essen

GamuT-RS-Zwart-gebeitst-essen

Zwart gebeitst essen

RS Topmodel in goed gezelschap en klaar om uit uw dak te gaan!

De RS9 is waarschijnlijk de beste spreker ooit gemaakt als het gaat om muziekliefhebbers een perfect geluidsbeeld, fantastische dynamiek en het gevoel van waar de muziek is afgespeeld – live of in de studio – te geven.

Als de spreker niet zo mooi zou zijn zouden we u aanraden uw ogen dicht te doen en u naar de muzikale hemel mee te laten nemen door uw oren en geest.

De GamuT RS serie is te beluisteren bij Audio21

Meer informatie over de RS serie kunt u hier lezen.