Het belangrijkste element voor het bereiken van een geweldig geluid is een solide basis.

Dit is precies waar Nordost’s QRT producten al het grootste deel van een decennium in voorzien, een uniek en compromisloze oplossing voor de behandeling van wisselstroom. Nordost is nu in staat verbeteringen uit te voeren op de bouwstenen van haar QRT lijn met de introductie van de herziene QB8-Mark II en QB4-Mark II hifi stekkerblokken.

Zoals werd aangetoond met het succes van de oorspronkelijke Qbase, is het hart van elke hoge kwaliteit AC-voeding een solide aarde. De Qbase eenheden combineren een simplistisch principe en een geavanceerd ontwerp om de perfecte aarding methode te bewerkstelligen – het zgn. ster-aarde topologie. Door een kleine lift in de aarde impedantie te creëren in alle uitgangen op één na, maakt de ster-aarde topologie het mogelijk om het signaal rechtstreeks aan te sluiten naar een schone aardklem, waardoor de laagst mogelijke AC netimpedantie wordt bereikt zonder enige vorm van in-line filtreren of actieve schakeling.

Zowel de QB8-Mark II en de QB4-Mark II brengen een georganiseerde en samenhangende omlijsting aan uw muziek, zodat u de complexiteit en beeldvorming in elke voorstelling kunt waarnemen. Een Qbase-Mark II eenheid is de ideale eerste stap in QRT’s modulaire benadering van de kwaliteit AC voeding. De QB8 en QB4-Mark II units zijn bedoeld voor gebruik in combinatie met één of meer QX stroom stabilisatoren, QV2 AC Line Harmonizers en QK1 AC verbeteraars. Met QRT producten in uw systeem hoor je een lager ruisniveau, toegenomen diepte afbeelding, een breder geluidsbeeld, verbeteringen in de boventonen en het tempo van de muziek en een groter dynamisch bereik.

De nieuwe QB8-Mark II en QB4-Mark II units bieden alle elementen en voordelen van de oorspronkelijke Qbase met een aantal duidelijke verbeteringen:

  • Connectoren: De connectoren zijn opgewaardeerd naar nieuwe, meer duurzame connectoren die betere verbindingen handhaven na langdurig gebruik.
  • Frame plaat: Er is nu een op maat gemaakte “frameplaat” behuizing voor de connectoren, welke verbetering geeft aan de mechanische stabiliteit van het gehele apparaat.
  • PC Bord: De nieuwe QB8-Mark II en QB4-Mark II hebben verbeterde PC borden die zijn opgewaardeerd om zwaardere sporen op te nemen en ontworpen om meer stroom op te vangen.
  • Toegewijde zekering: Alle QB8 en QB4-Mark II ifi stekkerblokken hebben nu een toegewijde zekering die het stroomcircuit tegen piekstroom beschermd en is een preventie systeem voor schade veroorzaakt door oververhitting.
  • Voeten: Het herontwerp van het Qbase model heeft vier vaste stabiliserende voeten die meer contactoppervlak en een bredere stand hebben om stabiliteit op een harde ondergrond te bieden.

Meer informatie over de Qbase

QRT Qb4 en Qb8 MKIII hifi stekkerblok

Nordost’s QBase Mark III AC-distributie-units beschikt over de nieuwste technologische ontwikkelingen en zijn ontworpen om hifi-liefhebbers te […]

Nordost Demoavond Alkmaar

Donderdag 31 oktober 2019

Het is weer de tijd van het jaar, Nordost komt weer naar Nederland om hun producten aan u te demonstreren.
Deze herfst geeft Alex Brady van Nordost een demo-avond waar de QPOINT resonantie […]

QPOINT resonantie synchronisator en QSOURCE lineaire voeding

QPoint resonantie synchronisator

Elke component in een geluidssysteem heeft verschillende, afzonderlijk resonerende delen in zich. Wanneer deze elektromechanische resonanties tegelijkertijd oscilleren, maar niet in harmonie, worden deze dissonante trillingen een bron van elektrische ruis, resulterend in […]

QRT QKore en QWire aarde systeem

Een groot deel van het elektrische geluid in hifi-systemen is veroorzaakt door onvolkomenheden in het stroomdomein.

Deze onvolkomenheden kunnen worden gegenereerd door lucht verontreiniging op de AC-lijn die gedeeltelijk wordt veroorzaakt door toenemende hoeveelheden Bluetooth, Wi-Fi […]

QRT Qb4 en Qb8 MKII hifi stekkerblok

Het belangrijkste element voor het bereiken van een geweldig geluid is een solide basis.

Dit is precies waar Nordost’s QRT producten al het grootste deel van een decennium in voorzien, een uniek en compromisloze oplossing voor […]