Hij is een ongecompliceerd type die niet veel nodig heeft om zich prettig voelen. Zijn ontwerp-principe maakt een positionering dicht bij de wand mogelijk, de coax-driver zorgt voor een uiterst homogeen geluid bij een bescheiden opstelling.

Als je daar de nadruk op legt, kan Osiris ook zeer luid worden – maar nooit te hard. Zijn tweeter met de titanium-hoge-tonen-diafragma is in hoge mate vervormingsarm. Osiris speelt in elke situatie neutraal, ontspannen – achterovergeleund. Dit kun je ook aan hem zien.

De hoge efficiency, de eenvoudige en buizen-vriendelijke impedantie curve maken de Osiris dan ook de perfecte partner – ook voor kleinere versterkers.

Osiris heeft alles in zich!

Woonkamer vriendelijk

Luisterruimte, woonruimte

Veel HiFi fabrikanten hebben een probleem – ze leven in een wereld van luisterkamers. Echter, de meesten van ons wonen in woonkamers en willen daar ook muziek horen – een conflict dat natuurlijk problemen met zich meebrengt.

Trenner & Friedl ontwerpt hun producten ‘woonkamer vriendelijk’, ze zijn zodanig ontworpen dat ze op 10 cm afstand van de muur kunnen worden geplaatst.

Dat terwijl (vanwege hun uitstralende karakteristieken) kleine of smalle luidsprekers moeilijk te integreren zijn in een leefruimte, leveren de luidsprekers van Trenner & Friedl meer directe straling naar de luisterruimte via hun brede klankbord aan de voorkant – en daarom kunt u genieten van superieure muziek en toch blijven ‘leven’ in de woonkamer zoals daarvoor… in feite zelfs beter.

De beste ingrediënten

Wat erin gaat komt er weer uit…

Dat het uiteindelijk de innerlijke waarden zijn die tellen is een vaak gehoord en beproefd gezegde. Luidsprekers van Trenner & Friedl onderscheiden zich niet alleen in hun perfect afgewerkte buitenkant – de uitzonderlijke muzikaliteit van de producten is opgebouwd uit eenzelfde verfijnde en ingenieus gevoelsleven:

Het muzikale signaal wordt ontvangen door ruim bemeten rhodium-plated zuiver koper Cardas terminals en vervolgens doorgegeven door interne bekabeling van Cardas.
De crossovers zijn zorgvuldig met de hand vervaardigd uit de beste elementen:

  • Premium Mundorf condensatoren voor een lange levensduur, snelle reactie en gebalanceerd geluid.
  • Gebakken-lak spoelen, platte koperen spoelen met een extreem lage skineffect.
  • Metaalfilm weerstanden voor een vlekkeloze reproductie van hoge frequenties.

Trenner & Friedl behandelt de papieren luidsprekerconussen van hun lage frequentie drivers met zeven lagen italiaanse balsamico viool lak om de elasticiteit, demping en stijfheid te optimaliseren en de conus resonanties en vervorming te verminderen.

Simpel gezegd: alleen dat wat je erin stopt komt er weer uit – Trenner & Friedl ’s luidsprekers moeten tenslotte nooit in de weg komen te staan van de muziek…

Harmony-and-sheep

Niet alleen stilte is Gouden

Er zijn een aantal dingen die niet kunnen worden verbeterd. Echter, men kan ze gebruiken om iets anders te verbeteren: de gulden snede bijvoorbeeld. Dit constructie principe is al bekend sinds de oudheid en wij mensen voelen zijn proporties intuïtief aan als harmonie.

Het systeem van de muzikale intervallen wordt samengesteld op basis van de proportionele verhoudingen van de gulden snede … zelfs de plantenwereld volgt deze regels in de groeipatronen

Zodoende bouwt Trenner & Friedl de kabinetten van zijn luidsprekers met gouden ratio proporties waardoor zowel de ogen en de oren tegelijkertijd op een natuurlijke manier worden behaagd.

En aangezien we al over natuurlijkheid spreken:
Trenner & Friedl maakt gebruik van resonantie geoptimaliseerde Berken multiplex van verschillende diktes in hun kasten en ze bouwen de kasten met de hand. Het cabinet interieur wordt gedempt met Oostenrijkse schapenwol. Aan de ene kant is dit een weerspiegeling van de inzet voor duurzaamheid in de productie van Trenner & Friedl producten, aan de andere kant, hebben hun testen aangetoond dat natuurlijke materialen, goed uitgevoerd, sonisch superieur zijn aan synthetische materialen. Het zijn vaak de eenvoudige dingen die de beste resultaten te bereiken.

inside-less-is-more-1-640x300

Minder is meer

Zoveel HiFi producten zijn ontworpen met het oog op – ja wat eigenlijk? … –  Vaak hebben we te maken met technisch ogende monsters die net zo goed passen in een woonkamer als een industriële robot.

De meeste luisterruimtes in deze wereld zijn woonkamers – ruimtes waarin wij ‘naast andere dingen’ luisteren naar muziek. Hieraan besteden wij aandacht: met hun rustige, bescheiden en toch moderne vormen, kunnen de Trenner & Friedl luidsprekers eenvoudig geïntegreerd worden in vrijwel elke huiskamer omgeving.

Design alleen kan niet het enige doel zijn. Het vereist een focus. En misschien is de kijk op HiFi van Trenner & Friedl het beste te vergelijken met een boekenkast: stijlvol, bescheiden maar toch zinvol, een aangenaam deel van de kamer – gewoon in plaats van iets te pakken om te lezen, kan men naar wens een muziekstuk selecteren …en wat voor een muziek!

Moeiteloos toereikend

Ra, Pharoah en Isis kunnen fantastisch worden aangestuurd met een laag-vermogen versterker dankzij hun hoge gevoeligheden van 91-95 dB – daardoor zijn ze de beste keuze voor het gebruik in een buizensysteem.

Verder presenteert de nieuwe lijn een zeer eenvoudige impedantie curve naar de luidsprekers. Dat wil zeggen dat de luidsprekers nauwelijks een noemenswaardige belasting voor de versterker zijn waardoor zelfs meer bescheiden geprijsde versterkers vleugels krijgen waarmee de hoogst mogelijke prestatie behaald wordt.

Leef Lang!

Conventionele luidsprekers hebben meestal ringen gemaakt van rubber of schuim die door de tijd wegens verdamping van plastificeermiddelen en door UV-straling onherstelbaar poreus en bros worden.

De meeste ringen die Trenner & Friedl gebruikt zijn van stof. Dit garandeert een hoge stabiliteit, verlengde consistentie en een uitgesproken lange levensduur.

Specificaties

Kenmerken: Vloerstaande speaker
Gouden ratio properties
Multiplex berkenhout van verschillende diktes
Multi gelaagde lakafwerking
Gedempt met Oostenrijkse schapenwol
Papieren cones geïmpregneerd met zes lagen Italiaanse balsamico olie lak
Horn / Reflex bas aanpassing voor de ideale ruimte matching
Beste crossover componenten door Mundorf
Coaxiale luidspreker principe; puntbron, gelijke fase en een perfecte getimede reactie
Cardas intern bedraad, ook geconstrueerd in de gulden snede verhouding
Cardas terminals
Kan dichtbij muren en hoeken geplaatst worden
Drive units: 1 x 6.5” papieren cone, gecoat met olie lak
1 x 1” Hoorngeladen coaxiaal compressie driver met titanium diafragma
Frequency response: 38 Hz (f_6 DB) tot 30 kHz (f_3 DB)
Gevoeligheid: 87.7 dB (2.83V/1m)
Impedantie: 8 Ohm
Afmetingen: Hoogte 850 mm, Breedte 360 mm, Diepte 370 mm
Gewicht: 25 kg

Standaard Fineer

Speciaal Fineer

Meer informatie over de PHAROAH

Trenner & Friedl Osiris

Hij is een ongecompliceerd type die niet veel nodig heeft om zich prettig voelen. Zijn ontwerp-principe maakt een positionering dicht bij de wand mogelijk, de coax-driver zorgt voor een uiterst homogeen geluid bij een bescheiden […]

Trenner & Friedl Osiris

Hij is een ongecompliceerd type die niet veel nodig heeft om zich prettig voelen. Zijn ontwerp-principe maakt een positionering dicht bij de wand mogelijk, de coax-driver zorgt voor een uiterst homogeen geluid bij een bescheiden […]

Trenner & Friedl Luidsprekers