De zoektocht naar de perfecte weergave van muziek is als een lange reis die alleen bergop gaat. Zodra een doel in zicht komt is er alweer een ander doel aan de horizon en dan de volgende en volgende en dan komt op een zeker moment de Duke.

Duke reproduceert niet alleen muziek. Duke geeft het leven.

Welkom in de wereld van de superlatieven

Duke verenigt de meest geavanceerde technologie met de beste hand vakmanschap en heeft daarbij maar één doel: een perfect geluid.

Beste ruimtelijke beeldvorming, absolute tonale nauwkeurigheid, maximale dynamiek – Duke is het toppunt van het hedendaagse luidsprekerontwerp.

Alle onderdelen zijn exclusief op maat gemaakt:

De twee 12 inch woofer membranen per kanaal bestaan ​​uit een glasvezel-papieren honingraat sandwich, wat resulteert in een enorme stabiliteit / stijfheid, met een zeer laag gewicht.

De cone van de 8 ” grote midrange is gemaakt van papyrus vezels – wat ook resulteert in een lage massa gecombineerd met een hoge stabiliteit en stijfheid. Aangedreven door een Alnico magneet systeem.

De tweeter is ook een eigen ontwikkeling. De titaannitride gecoate titanium diafragma in combinatie met een grote spreekspoel en de Trenner & Friedl aluminium hoorn speelt wendbaar en nauwkeurig tot in extreem grote hoogtes. En dit is niet waar het eindigt! Bekroond door onze Diamond tweeter speelt de Duke tot een hoogte van 80 kHz waardoor het geluidsbeeld, de ruimte en soundstage nog meer precisie en realisme geven.

Om elkaar niet te beïnvloeden door de trillingen zijn de woofer en de midrange / tweeter unit ontkoppeld. Deze scheiding maakt het mede mogelijk de midrange en tweeter los van elkaar aan te passen en daardoor kan de hoek en positie van de luidspreker optimaal aangepast worden aan de luisterruimte. De kleinere kast modules zijn ook stijver en stabieler dan een grote kast wat meer ongewenste resonanties voorkomt.

Hybride-actieve Crossover Systeem

Duke is gebaseerd op een hybride-actieve crossover-systeem, en werkt op twee versterkers per kanaal. De mid / high-frequency module maakt gebruik van een passieve cross-over van de hoogste kwaliteit. Deze module wordt dan volledig symmetrisch opgebouwd, actief aan de basmodules via de zeer geavanceerde en gepatenteerde dual-mono elektronische crossovers, die volledig in balans zijn.

“You’ve got to find some way of saying is without saying it.”
Duke Ellington

De beste ingrediënten

Wat erin gaat komt er weer uit…

Dat het uiteindelijk de innerlijke waarden zijn die tellen is een vaak gehoord en beproefd gezegde. Luidsprekers van Trenner & Friedl onderscheiden zich niet alleen in hun perfect afgewerkte buitenkant – de uitzonderlijke muzikaliteit van de producten is opgebouwd uit eenzelfde verfijnde en ingenieus gevoelsleven:

Het muzikale signaal wordt ontvangen door ruim bemeten rhodium-plated zuiver koper Cardas terminals en vervolgens doorgegeven door interne bekabeling van Cardas.
De crossovers zijn zorgvuldig met de hand vervaardigd uit de beste elementen:

  • Premium Mundorf condensatoren voor een lange levensduur, snelle reactie en gebalanceerd geluid.
  • Gebakken-lak spoelen, platte koperen spoelen met een extreem lage skineffect.
  • Metaalfilm weerstanden voor een vlekkeloze reproductie van hoge frequenties.

Trenner & Friedl behandelt de papieren luidsprekerconussen van hun lage frequentie drivers met zeven lagen italiaanse balsamico viool lak om de elasticiteit, demping en stijfheid te optimaliseren en de conus resonanties en vervorming te verminderen.

Simpel gezegd: alleen dat wat je erin stopt komt er weer uit – Trenner & Friedl ’s luidsprekers moeten tenslotte nooit in de weg komen te staan van de muziek…

Harmony-and-sheep

Niet alleen stilte is Gouden

Er zijn een aantal dingen die niet kunnen worden verbeterd. Echter, men kan ze gebruiken om iets anders te verbeteren: de gulden snede bijvoorbeeld. Dit constructie principe is al bekend sinds de oudheid en wij mensen voelen zijn proporties intuïtief aan als harmonie.

Het systeem van de muzikale intervallen wordt samengesteld op basis van de proportionele verhoudingen van de gulden snede … zelfs de plantenwereld volgt deze regels in de groeipatronen

Zodoende bouwt Trenner & Friedl de kabinetten van zijn luidsprekers met gouden ratio proporties waardoor zowel de ogen en de oren tegelijkertijd op een natuurlijke manier worden behaagd.

En aangezien we al over natuurlijkheid spreken:
Trenner & Friedl maakt gebruik van resonantie geoptimaliseerde Berken multiplex van verschillende diktes in hun kasten en ze bouwen de kasten met de hand. Het cabinet interieur wordt gedempt met Oostenrijkse schapenwol. Aan de ene kant is dit een weerspiegeling van de inzet voor duurzaamheid in de productie van Trenner & Friedl producten, aan de andere kant, hebben hun testen aangetoond dat natuurlijke materialen, goed uitgevoerd, sonisch superieur zijn aan synthetische materialen. Het zijn vaak de eenvoudige dingen die de beste resultaten te bereiken.

Hoog vliegen

Trenner & Friedl’s zelf ontworpen hoge-frequentie drivers zijn iets om trots op te zijn. Waarom? Het korte antwoord is: open, natuurlijk geluid, zacht en uiterst fijne nuances gecombineerd met krachtige efficiency die moeiteloos een Hi-hat kan reproduceren op zijn oorspronkelijke live volume, of zelfs meer.

Natuurlijk mogen wij U de exacte technische gegevens niet onthouden – hier is dan ook het lange antwoord:

In de gebruikte tweeters drijft een grote neodymium magneetring een TiN (titaniumnitride)-gecoate 1.75” titanium diafragma aan. Titanium is bijzonder licht, stijf, belastbaar en temperatuur- en corrosiebestendig. De coating wordt aangebracht via PVD (dampafzetting) in een vacuümkamer.

Daarmee wordt een elasticiteit bereikt voor deze membraam die 6 maal hoger is als Titanium en 2x hoger dan Beryllium! TiN wordt incidenteel gebruikt voor het coaten van gereedschappen en wapens. Het heeft een hoge belastbaarheid en biedt een optimale afvoer van incidentele wrijvingswarmte.

tweeter

Deze membraam, in combinatie met een grote stemspoel, resulteert in een hoog belastbare en lichte driver, wiens nauwkeurige reproductie tot in de hoogte frequenties constant blijft.

Geluid verplaatst zich door een zeer geavanceerd kanaal in een 1” hoorn mond die in de RA direct naar de grote hoorn van de coaxiale bass unit gaat. In de Duke en Isis wordt het geluid uit de eigen gepatenteerde hoorn met Tractrix-functie gevoerd. Deze wordt uit een massief aluminium CNC-blok gefreesd en ter minimalisering van resonanties met dikke wanden en in twee delen gemaakt.

Het resultaat is een zéér lineaire output, zelfs bij de hoogste volumes. Extreem lage vervorming voldoet aan de waarden van een hoge belastbaarheid.

Moeiteloos toereikend

Ra, Pharoah en Isis kunnen fantastisch worden aangestuurd met een laag-vermogen versterker dankzij hun hoge gevoeligheden van 91-95 dB – daardoor zijn ze de beste keuze voor het gebruik in een buizensysteem.

Verder presenteert de nieuwe lijn een zeer eenvoudige impedantie curve naar de luidsprekers. Dat wil zeggen dat de luidsprekers nauwelijks een noemenswaardige belasting voor de versterker zijn waardoor zelfs meer bescheiden geprijsde versterkers vleugels krijgen waarmee de hoogst mogelijke prestatie behaald wordt.

Specificaties

Kenmerken: Vloerstaande luidspreeker
Gouden ratio properties
Multiplex berkenhout van verschillende diktes
Midrange kamer met druk gelijkmakende ventilatieopeningen
7 laags lak finish
De voet is gemaakt van massief beukenhout
Integraal basis gemaakt van massief hardhouten beukenhout
Gedempt met Oostenrijkse schapenwol
Instelbare lage frequentiebereik
Papieren kegels geïmpregneerd met zes lagen Italiaanse balsamico olie lak
Hoge precisie, machinaal gemaakte solide hoorn voor de hoge frequentie
Beste crossover componenten door Mundorf, olie/zilver caps, folie spoelen,
hoogwaardige MOX weerstanden
Cardas intern bedraad, ook geconstrueerd in de gulden snede verhouding
Cardas terminals in puur koper
Kan dichtbij muren en hoeken geplaatst worden
Drive units: 1 x 15” papieren cone
1 x 8” papieren cone, gecoat met olie lak
1 x 1” Hoorngeladen compressie driver, TiN gecoat titanium diafragma
Frequency response:  28 Hz (f-6 DB) tot 40 kHz (f-3 DB)
Gevoeligheid: 91 dB (2.83V/1m)
Impedantie: 8 Ohm
Afmetingen: Hoogte 1200 mm, Breedte 500 mm, Diepte 350 mm
Gewicht: 65 kg

Standaard Fineer

Speciaal Fineer