Paraoh verenigt tijdloos design met een constructie van geperfectioneerde technologie en vakmanschap.

Pharoah speelt muziek zelfverzekerd, licht op zijn voeten, maar toch evenwichtig. Zijn uitzonderlijke soundstage haalt de fijnste details tevoorschijn – en de scherpe, gearticuleerde bas kan veilig worden omschreven als “jaw-dropping”.

De op maat gemaakte woofers zijn geïmpregneerd met zes lagen Italiaanse balsamico viool lak.
Pharoah is een begenadigd allrounder: Techno of Telemann, Rock of Ravel … Pharoah voelt zich thuis in elk huis.

Woonkamer vriendelijk

Luisterruimte, woonruimte

Veel HiFi fabrikanten hebben een probleem – ze leven in een wereld van luisterkamers. Echter, de meesten van ons wonen in woonkamers en willen daar ook muziek horen – een conflict dat natuurlijk problemen met zich meebrengt.

Trenner & Friedl ontwerpt hun producten ‘woonkamer vriendelijk’, ze zijn zodanig ontworpen dat ze op 10 cm afstand van de muur kunnen worden geplaatst.

Dat terwijl (vanwege hun uitstralende karakteristieken) kleine of smalle luidsprekers moeilijk te integreren zijn in een leefruimte, leveren de luidsprekers van Trenner & Friedl meer directe straling naar de luisterruimte via hun brede klankbord aan de voorkant – en daarom kunt u genieten van superieure muziek en toch blijven ‘leven’ in de woonkamer zoals daarvoor… in feite zelfs beter.

De beste ingrediënten

Wat erin gaat komt er weer uit…

Dat het uiteindelijk de innerlijke waarden zijn die tellen is een vaak gehoord en beproefd gezegde. Luidsprekers van Trenner & Friedl onderscheiden zich niet alleen in hun perfect afgewerkte buitenkant – de uitzonderlijke muzikaliteit van de producten is opgebouwd uit eenzelfde verfijnde en ingenieus gevoelsleven:

Het muzikale signaal wordt ontvangen door ruim bemeten rhodium-plated zuiver koper Cardas terminals en vervolgens doorgegeven door interne bekabeling van Cardas.
De crossovers zijn zorgvuldig met de hand vervaardigd uit de beste elementen:

  • Premium Mundorf condensatoren voor een lange levensduur, snelle reactie en gebalanceerd geluid.
  • Gebakken-lak spoelen, platte koperen spoelen met een extreem lage skineffect.
  • Metaalfilm weerstanden voor een vlekkeloze reproductie van hoge frequenties.

Trenner & Friedl behandelt de papieren luidsprekerconussen van hun lage frequentie drivers met zeven lagen italiaanse balsamico viool lak om de elasticiteit, demping en stijfheid te optimaliseren en de conus resonanties en vervorming te verminderen.

Simpel gezegd: alleen dat wat je erin stopt komt er weer uit – Trenner & Friedl ’s luidsprekers moeten tenslotte nooit in de weg komen te staan van de muziek…

Harmony-and-sheep

Niet alleen stilte is Gouden

Er zijn een aantal dingen die niet kunnen worden verbeterd. Echter, men kan ze gebruiken om iets anders te verbeteren: de gulden snede bijvoorbeeld. Dit constructie principe is al bekend sinds de oudheid en wij mensen voelen zijn proporties intuïtief aan als harmonie.

Het systeem van de muzikale intervallen wordt samengesteld op basis van de proportionele verhoudingen van de gulden snede … zelfs de plantenwereld volgt deze regels in de groeipatronen

Zodoende bouwt Trenner & Friedl de kabinetten van zijn luidsprekers met gouden ratio proporties waardoor zowel de ogen en de oren tegelijkertijd op een natuurlijke manier worden behaagd.

En aangezien we al over natuurlijkheid spreken:
Trenner & Friedl maakt gebruik van resonantie geoptimaliseerde Berken multiplex van verschillende diktes in hun kasten en ze bouwen de kasten met de hand. Het cabinet interieur wordt gedempt met Oostenrijkse schapenwol. Aan de ene kant is dit een weerspiegeling van de inzet voor duurzaamheid in de productie van Trenner & Friedl producten, aan de andere kant, hebben hun testen aangetoond dat natuurlijke materialen, goed uitgevoerd, sonisch superieur zijn aan synthetische materialen. Het zijn vaak de eenvoudige dingen die de beste resultaten te bereiken.

inside-less-is-more-1-640x300

Minder is meer

Zoveel HiFi producten zijn ontworpen met het oog op – ja wat eigenlijk? … –  Vaak hebben we te maken met technisch ogende monsters die net zo goed passen in een woonkamer als een industriële robot.

De meeste luisterruimtes in deze wereld zijn woonkamers – ruimtes waarin wij ‘naast andere dingen’ luisteren naar muziek. Hieraan besteden wij aandacht: met hun rustige, bescheiden en toch moderne vormen, kunnen de Trenner & Friedl luidsprekers eenvoudig geïntegreerd worden in vrijwel elke huiskamer omgeving.

Design alleen kan niet het enige doel zijn. Het vereist een focus. En misschien is de kijk op HiFi van Trenner & Friedl het beste te vergelijken met een boekenkast: stijlvol, bescheiden maar toch zinvol, een aangenaam deel van de kamer – gewoon in plaats van iets te pakken om te lezen, kan men naar wens een muziekstuk selecteren …en wat voor een muziek!

Moeiteloos toereikend

Ra, Pharoah en Isis kunnen fantastisch worden aangestuurd met een laag-vermogen versterker dankzij hun hoge gevoeligheden van 91-95 dB – daardoor zijn ze de beste keuze voor het gebruik in een buizensysteem.